Новини компаній
11:43, 18 жовтня 2022 р.

Якими бувають чайники?

Новини компаній

Пиття чаю – це не вульгарне вживання гарячого настою, але й спосіб дозвілля та проведення часу, який здавна набув значення ритуалу. Люди, що полюбляють чай як напій, але далекі від східної філософії, чомусь інстинктивно намагаються зробити його вживання естетичним, комфортним, і приділяють увагу вибору спеціального посуду. 

І мова не йде про чашки, кружки або піали, хоча вони також мають значення. Чаю не буде без красивих чайників, які у всьому різноманітті вибору можна придбати дрібним оптом в інтернет-магазині Smartfox.net.ua. А в межах нашої статті ми хочемо розповісти про існуючі види чайників, що заслуговують на увагу та любов мільйонів цінителів шляхетного напою. 

Класифікація чайників за призначенням

Всі чайники діляться на дві групи за призначенням: для заварювання чаю та для підігрівання води. Різниця між ними біль очевидна очевидна, коли з’явилися електричні чайники, що служать лише для приготування та розливу окропу. Заварювати в них чай небажано, адже листя пофарбує внутрішню поверхню, і кожного разу окріп буде підфарбованим, у той час, коли він знадобиться чистим. Отже заварники не повинні використовуватися з іншою метою, крім приготування та розливання чаю по чашках. Саме тому в межах нашої статті ми залишимо поза увагою електрочайники, термопоти, самовари та чайники для плит, і зосередимось на різних видах заварників.

Скляні заварники

Це виріб з’явився нещодавно за історичною міркою, адже виробляти ідеально прозоре термостійке скло ремісничим способом було важко. З розвитком промисловості з’явився великий асортимент френч пресів та заварників, через стінки яких можливо бачити мальовничу розсип заварки та благородний колір напою. Дизайн скляних заварників нейтральний і чудово поєднується з будь-яким кухонним інтер’єром.

Декоративні переваги скляних заварників полягають не в їх дизайні. Коли вони пусті, то не привертають поглядів, але в повній мірі розкривають красу напою, що в них налитий. Завдяки цьому, наповнені скляні заварники ми можемо вважати найбільш вдалими з естетичної точки зору.

У цій категорії ємностей для заварювання потрібно окремо виділити два типа:

  • Френч преси – місткі скляні стакани циліндричної форми з кришкою та поршнем, завдяки якому заварка притискається до дна, та не попадає в чашку під час розливання;

  • Заварники з фільтром. У центрі цих ємностей встановлений додатковий сітчастий або перфорований стакан – фільтр, куди закладається чайне листя. Зверху заливається окріп. Після настоювання, чай розливається по чашках без чайного листя, яке утримується фільтром. Ідея запозичена у китайських чайників гунфу, які вигадані для того, щоб готувати чай по всіх канонах чайної церемонії: шляхом проливання окропу скрізь листя.

Інші скляні заварники можуть мати фільтруючу сітку в отворі носику, але відпрацьовану заварку з них не так зручно видаляти, тож вищезазначені два типу заварників на сьогодні є домінуючими у своєму класі. 

Керамічні заварники

Кераміка – це глина, що обпалена у печі та набула твердості. Форма керамічних чайників залежить лише від фантазії гончара, а їх поверхня надає великі можливості для художнього розпису, фарбування, глазурування, нанесення рельєфних зображень. Кераміка, як матеріал, може виглядати старомодно, але її художній потенціал навряд чи вичерпаний. У наші часи дизайнери виробляють керамічні сосуди надзвичайних форм, оскільки працювати з пластичною цеглою легше, ніж з металом чи склом. 

За таких обставин серед керамічних заварників можна знайти як найпростіші заводські вироби, так і ексклюзивні сосуди, що самі собою є гідним зразком гончарного мистецтва. А такий вишуканий матеріал, як фарфор, чудово поєднується з вінтажним, класичним середовищем та стилем прованс.

Якими бувають чайники?, фото-1

Металеві чайники

Ці вироби виготовляються з різних металів в залежності від технічної традиції і витримуються у трьох головних варіантах дизайну:

  • Сталеві тонкостінні європейські чайники, що виготовляються промисловим способом та дуже лаконічні на вигляд, як того потребує філософія конструктивізму та мінімалізму;

  • Чайники в орієнтальному стилі, що мають тонкі горловини, ручки, характерні пропорції. Прикрашені чеканним орнаментом, або слідами праці коваля, вони є дуже вишуканими предметами, які самі собою можуть прикрасити інтер’єр в марокканському, індійському чи африканському стилі. Багато з них виготовляється з міді, срібла, та покриваються у нутрі емаллю, що не заважав присмак металу. Ексклюзивні зразки таких чайників можна придбати на ближньосхідних базарах;

  • Чавунні товстостінні заварники «тецубін», що походять з Китаю та Японії. Вони дуже присадкуваті і використовуються у чайній церемонії, а щоб запобігти іржі, на їх внутрішню поверхню наноситься емаль. Тецубіни завдяки товщині довше залишаються гарячими.

Будь-які чайники у великому асортименті представлені на сайті оптового постачальника товарів для дому SmartFox, а замовити їх можливо дистанційно, з доставкою в усі населені пункти України. 



Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Smartfox
0,0
Оцініть першим
Авторизируйтесь, чтобы оценить
Авторизируйтесь, чтобы оценить
Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,86
39,90
EUR
42,83
42,91
PLN
9,88
9,90
Оголошення
live comments feed...