• Головна
  • «З 46 екіпажів, що стартували на ралі «Галіція» фінішувало лише 22 машини», - підсумки змагань
результати змагання
13:07, 14 липня 2013 р.

«З 46 екіпажів, що стартували на ралі «Галіція» фінішувало лише 22 машини», - підсумки змагань

результати змагання

12-13 червня у Львові відбувся третій етап Чемпіонату України з ралі, 10-е Ралі Галіція, що отримав окрім цього статус етапу Кубка Європи з ралі і спільного етапу з Чемпіонатом Білорусії. На змаганні гонщики продемонстрували, що швидкісна підготовка місцевих екіпажів цілком відповідає новому статусу українських змагань. Та, на жаль, в розклад сил на трасі істотно втрутилася негода і різного роду прикрі випадковості. Відтак, З 46 екіпажів, що стартували на ралі «Галіція» фінішувало лише 22 машини.

Учасники не тільки показали, как укрепить силу воли, але і величезне прагнення до перемоги.

DSC00115

 Протистояння учасників класу 2, головних претендентів на титул абсолютного заліку 10-го Ралі Галіція, у суботу було позначене кількома несподіваними поворотами. Перший належав Олексію Кікірешко та Андрію Ніколаєву. Причому в буквальному розумінні - їх MINI JCW RRC перекинувся на першій ж спецділянці суботньої секції, і екіпаж змушений був залишити боротьбу. Другий сход оформив екіпаж Олександра Салюка та Євгена Червоненка - гонщики цілком успішно справлялися з трасою і лідирували в абсолютному заліку, але на пункті контролю часу на вході в парк денного сервісу вони отримали значний штраф за ранній в'їзд і після виходу з сервісу завершили гонку. Не склався виступ на Україні й у італійських гостей, Едоардо Брезоліна і Руді Поллєта: у суботу вони так і не змогли продемонструвати своєї справжньої швидкості через поломку мотора їхнього Peugeot Super2000. «Звичайно, ми засмучені тим, що не змогли порадувати українських глядачів цікавою боротьбою, - зізналися гості з Італії. - Але в цілому ми в захваті від підготовки і конфігурації траси, сподіваємося ще повернутися на цей етап і тоді вже виступити на повну силу».

DSC00072

У такій ситуації беззаперечно необхідною умовою для перемоги екіпажу була його витримка і надійність техніки. Подолати всю дистанцію до фінішу і не припуститися фатальних помилок краще за всіх змогли Валерій Горбань та Володимир Корся. Вони стали абсолютними переможцями 10-го Ралі Галіція. Набрані у Львові залікові бали дозволять Валерію Горбаня зміцнити своє турнірне положення у заліку усього чемпіонату. "Дощ, звичайно, додав складності гонщикам, - розповів про події дня Горбань. - Однак у тому й сенс ралі, щоб долати будь-який тип покриття. Всі були в рівних умовах, і певною мірою зміна погоди теж додала інтриги сьогоднішній гонці».

DSC_0917

 


Надзвичайно складна боротьба розгорнулася і в класі 3, де в цьому сезоні змагаються численні сильні гонщики України. Тут боротьбу вели відразу чотири приблизно рівноцінних екіпажі, але, на жаль, їм е всім вдалося дістатися до фінішу. Найбільшу стабільність продемонстрували Юрій Кочмар і його штурман Сергій Коваль, представники Odessa Rally Team - вони здобули перемогу у своєму класі і стали срібними призерами гонки в абсолютному заліку. Ну, а бронзу 10-го Ралі Галіція завоювали Юхим Важеєвський та Олександр Горбик. «Щоб перемогти в такій гонці, потрібно їхати швидко з найпершого кілометра дистанції, - вважає Юрій Кочмар. - Це спринт - швидкі дороги, стислий формат, невпинна конкуренція».

DSC00118

 В інших залікових категоріях події розвивалися за схожим сценарієм: багато автомобілів не витримали випробування дощем і грязьовою трасою, гонщики припускалися помилок і вибували з боротьби. Вистояли найсильніші - найшвидшим у монопривідній категорії став у Львові екіпаж Володимира Кондратенко і Адріана Афтаназіва. Вони провели стабільну гонку, витримавши всі мінливості долі й атаки суперників.

DSC_0953

У заліку команд на цьому етапі трійка лідерів склалася таким чином: титул кращої забрала до Харкова ХАДО Моторспорт, друге місце завоювали гонщики з Junior Way Team, а третій результат лишився на рахунку у Avtodel Racing Team.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,84
39,87
EUR
42,84
42,89
PLN
9,87
9,90
Оголошення
live comments feed...