• Головна
  • Сьогодні вночі невідомі пробрались в кабінет Садового: ось так розпочалась Ніч у Львові (ФОТО)
10:16, 13 липня 2013 р.

Сьогодні вночі невідомі пробрались в кабінет Садового: ось так розпочалась Ніч у Львові (ФОТО)

Більше 50 об’єктів, понад 200 екскурсій – усе це пропонує відвідувачам протягом трьох ночей фестиваль «Ніч у Львові». Сьогодні вночі відкрились для екскурсії і двері у кабінет міського голови Львова, інформує прес-служба Львівської міськради.

DSC_9768

 

DSC_9779

 

Екскурсію у кабінеті міського голови провів відомий львовознавець Ігор Лильо. Загалом на екскурсію потрапило 30 осіб, більшість – львів’яни, були гості з Одеси, Червонограда, Стрия.

«У Львові завжди було два мери – денний і нічний. Місто ніколи не може залишатись без влади. Тому коли денний мер лягає спати, тоді на роботу вступає нічний мер. Це другий випадок, коли до мера серед ночі приходить так багато людей. У мене є найбільший ключ в місті», - розповів Ігор Лильо.

DSC_9782

 

«Фестиваль «Ніч у Львові» відбувається вчетверте. Проект вже став фестивалем,  маємо дуже багато заходів. Лише сьогодні вночі відбувається 84 дійства. Фестиваль традиційно триватиме 3 ночі. Особливістю цьогорічної  «Ночі у Львові» буде  те, що ми додаємо дійства в храмах, на вулицях міста. Більше буде задіяний публічний простір Львова. Окрім того, у нас додалися ще і нові об’єкти: ми дуже раді, що до нас долучився Національний музей ім. Андрея Шептицького, Музей Грушевського», - розповідає Марта Іванишин, заступник начальника відділу промоції міста.

DSC_9798

 

Новими локаціями фестивалю є храми. Так, у підземеллях Храму Преображення Господнього на вул. Краківській, 21 відвідувачі можуть побачити Театр тіней «Див» під акомпанемент камерного оркестру. Ще однією точкою на карті підземних нічних екскурсій фестивалю «Ночі у Львові» є підвали Ратуші. Тут актори театру «Воскресіння» проводять для львів’ян та гостей міста театралізовані екскурсії.

Львів’ян та гостей міста 12-14 липня запрошують на «Ніч у Палаці Потоцьких». Охочі можуть побачити на подвір’ї Палацу лицарський бій та вогняне шоу. Вперше до «Ночі у Львові» приєднався Державний меморіальний музей Михайла Грушевського, Національний музей ім. А. Шептицького, Державний природознавчий музей.

Перевагою липневої «Ночі у Львові» є те, що влітку можна проводити дійства у публічному просторі – на вулицях, площах, у парках. Тривають безкоштовні екскурсії вулицями міста, працює «Вуличне фортепіано».

DSC_9811

 

DSC_9845

 

Нагадаємо, попередній фестиваль «Ніч у Львові» у листопаді 2012 року відвідали понад 6500 львів’ян та гостей міста. Цього року загалом очікують на 10 тис осіб.

 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,37
39,41
EUR
42,85
42,90
PLN
9,90
9,92
Оголошення
live comments feed...