• Головна
  • Незаконний видобутком гравію в руслах річок Львівщини загрожує повенями - чиновники
14:22, 11 липня 2013 р.

Незаконний видобутком гравію в руслах річок Львівщини загрожує повенями - чиновники

У Самбірській районній адміністрації відбулось виїзне засідання наради з питань вжиття заходів щодо припинення незаконного вивозу гравію та піщано-гравійної суміші з русла р. Дністер у Самбірському районі. Нараду провів заступник голови Львівської облдержадміністрації Сергій Василенко за участю представників місцевої влади, контролюючих та правоохоронних органів та екологів

Відповідне обговорення даної проблеми, що впродовж певного часу спричиняє порушення природоохоронного законодавства, ініціював Департамент екології та природних ресурсів Львівської облдержадміністрації. Так, зокрема, директор департаменту Мирослав Хомʹяк, повідомляючи учасникам наради про станом справ у сфері надрокористування, зазначив, що на сьогоднішній день однією з найбільш актуальних екологічних проблем Львівщини є самовільний забір громадянами гравію та піщано-гравійної суміші без спеціального дозволу на користування надрами.

“Незаконне видобування цих корисних копалин в заплавах та руслах гірських річок призводить до пониження рівня води, руйнування берегів та протиповеневих споруд, що є однією з причин виникнення повеней, а також, негативно впливає на нерестову міграцію та нерест водних біоресурсів», - інформував Мирослав Хомʹяк.

Учасники наради оглянули територію Самбірського водоканалу, де вже виявлені місця незаконного видобутку гравію, а також  русло р.Дністер у с.Ралівка як потенційно можливі місця, де можуть проводитись роботи з незаконного відбору піщано-гравійної суміші.

Підбиваючи підсумки виїзного засідання, заступник голови Львівської облдержадміністрації Сергій Василенко звернув увагу присутніх, що дане природоохоронне питання потребує якнайшвидшого вирішення — в найближчі місяці, а також реагування Верховної Ради України, яка б законодавчо передбачила захист річок та інших водних об”єктів від крадіїв природних ресурсів. Сергій Василенко також звернув увагу Самбірської райдержадміністрації на виконанні доручення голови Львівської облдержадмінстрації Віктора Шемчука щодо впровадження діяльності громадських інспекторів із охорони навколишнього середовища.  

Результатом наради стали прийняті рішення про утворення відповідної комісії, яка зможе вивчити всі проблемні питання даної ситуації у області, а також її звернення до народних депутатів України щодо необхідності внесення змін у природоохоронне законодавство, що сприятимуть правовим методам очисних робіт в басейнах річки Дністер.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
40,00
40,05
EUR
43,00
43,03
PLN
9,87
9,91
Оголошення
live comments feed...