• Головна
  • Особливості розірвання шлюбу під час воєнного стану. Поради від Розлучення Онлайн
Новини компаній
15:46, 4 липня 2022 р.

Особливості розірвання шлюбу під час воєнного стану. Поради від Розлучення Онлайн

Новини компаній

Основна проблема з якою стикаються бажаючі розлучитись під час воєнного станув Україні є неможливість особисто подати позовну заяву.

Багато громадян, які виїхали за кордон просто не можуть повернутись для того аби розпочати процес розлучення.

Що робити у випадку, якщо ви знаходитесь за кордоном та вирішили розірвати шлюб, укладений в Україні.

Подати позовну заяву про розлучення можна поштою до того суду, якому підсудна ваша справа. Для того щоб визначити підсудність справи, слід звернутись до статті 27 Цивільного процесуального Кодексу України.

Позови до фізичної особи пред’являються в суд за зареєстрованим у встановленому законом порядку місцем її проживання або перебування, якщо інше не передбачено законом.

Тобто за загальним правилом, позовна заява подається до того районного чи міського суду, де проживає відповідач у справі. Відповідачем у справі про розлучення є інший з подружжя (не той, хто подає позовну заяву).

Що робити якщо суд знаходиться на окупованій території України, або тимчасово не працює у зв’язку з воєнним станом.

У такому випадку, слід керуватись Розпорядженням Верховного Суду України про визначення територіальної підсудності справ, відповідно до ч. 7 ст. 147 Закону України «Про судоустрій і статус суддів». Цим розпорядженням ВС України змінює підсудність тих справ, які мали би розглядатись судами на тимчасово окупованих територіях.

Таке розпорядження можна знайти на веб-сторінці Верховного Суду України.

У випадку, якщо ви не зможете знайти потрібну вам інформації на сайті, ви завжди зможете отримати фахову консультацію щодо розлучення під час воєнного стану на веб-сторінці Розлучення Онлайн.

Адвокати та юристи у сфері сімейного права завжди допоможуть вам отримати фахову консультацію з питань розлучення, навіть якщо ви за кордоном. Розлучення онлайн спеціалізується саме на сімейних справах та робить вирішення юридичних сімейних питань доступними з будь-якої точки земної кулі.

Наступна проблема з якою зустрічаються українці, які виїхали за кордон у зв’язку з воєнним станом, це – втрата чи відсутність документів необхідних для розлучення. Відомо, що для подання позову про розірвання шлюбу до суду слід подати оригінал свідоцтва про шлюб. Якщо його немає, не страшно. Виготовити дублікат такого свідоцтва можна у будь-якому РАЦСі України.

Якщо ви за кордоном, то замовити послугу з подання документів для виготовлення дублікату можна на сторінці Розлучення Онлайн. Також там можна замовити подання документів для виготовлення дублікатів свідоцтва про народження дітей.

Як повідомив Кульчицький Олександр, адвокат у сімейних справах, останнім часом зросла кількість запитів на послуги з розлучення між парами, де чоловік перебуває у Збройних Силах України, а дружина за кордоном. Слід розуміти, що у таких випадках рішення про розлучення може бути необдуманим, імпульсивним, прийнятим під впливом тяжких обставин.

Тому, перед тим, як надавати послуги з підготовки документів для розлучення у таких справах, адвокат завжди роз’яснює, що відмовитись від позову можна на будь-якій стадії судового процесу, аж до моменту видалення судді для прийняття рішення до нарадчої кімнати.

Важливо щоб люди розуміли, що адвокати, які займаються справами з розлучення не сприяють розлученню, а лише допомагають юридично оформити факт розлучення.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,87
39,90
EUR
42,83
42,88
PLN
9,88
9,90
Оголошення
live comments feed...