Медики Львова рекомендують споживати ранні овочі з обережністю

Ринки Львівщини кишать свіжою зеленню, молоденькою картопелькою та ягодами. Ціни різні. Якщо у районних центрах ціни помірковані , то у Львові вартість тих же овочів і фруктів на 25% більша.

Щоденно жителі  Львова з радістю мандрують міжряддям ринків у пошуках «багажу вітамінів», але не завжди вони корисні. Буває і навпаки. Необережне споживання овочів і фруктів невідомого походження може відправити покупця на лікарняне ліжко.

Журналісту 032 ua  вдалось з’ясувати, що такі випадки на Львівщині непоодинокі. Зараз найбільший попитом на ринку  користуються  вишні та чорниця. Вже появилися кавуни і дині. Традиційно львів’яни купляють і  зелень, огірки, кабачки та картопля.

Медики Львова застерігають,  що ранні овочі доволі часто є причинами отруєнь, тому варто бути обережними. Особливо, коли зараз на прилавках ринків та магазинів появились кавуни і диня.

Житель  Львова пан Михайло свою півторарічну дитину отруїв чорницями.

«Я купив ягоди при дорозі поблизу Янівського цвинтаря. Ціна була доступна, тому я закупився на славу. Вдома малечу пригостив природними вітамінами і потрапив з нею в лікарню»

Зі слів медиків, ягоди були зірвані в екологічно несприятливому районі і це спричинило отруєння.

Пані Катерина принципово нічого не купляє на ринку, все сама вирощує на дачі. Одного разу її здивував той факт, що журналісти так багато пишуть про Грибовицьке сміттєзвалище і його шкоду. Але чомусь ніхто не задумується, що саме ранні овочі з Грибовицьких земель годують половину Львова.

«Це у нас начебто ланцюжок живлення. Львів годує Грибовичі та  Малехів своїми відходами, а вони львів’ян свіжими овочами і фруктами» -  каже пані Катерина.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
Оцініть першим
(0 оцінок)
Поки ще ніхто не оцінював
Ніхто ще не рекомендував
Авторизуйтесь ,
щоб оцінити і порекомендувати

Коментарі