• Головна
  • У Львові будують тимчасове житло для вагітних переселенок
15:37, 27 травня 2022 р.
Надійне джерело

У Львові будують тимчасове житло для вагітних переселенок

У Львові планують збудувати житло для вагітних переселенок до середини липня. 

Станом на ранок 27 травня у Львові триває будівництво двох тимчасових будинків для вагітних жінок-переселенок. Тимчасове житло отримають понад 100 майбутніх матусь. Про це повідомили у пресслужбі Львівської міськради

Зводять два двоповерхові будинки загальною площею 1300 м2. У кожному будуть облаштовані всі найнеобхідніші умови для комфортного тимчасового розселення вагітних жінок, які мають статус внутрішньо переміщених осіб: спальні кімнати, пральні, душові, вбиральні, кімнати відпочинку, дитячі зони, кухні, їдальні, котельні. Поряд із житлом запланований благоустрій, зокрема хідники і оглядовий майданчик. Наразі триває монтаж першого поверху.

У департаменті містобудування міськради відзначають, що формат будови зовсім інший, аніж модульне житло в містечках для переселенців у Львові. Для жінок при надії будинки зводять із дерев'яних конструкцій, які збирають просто на місці. За основу взятий досвід аналогічної будови у США.

Спроєктували будинки львівські архітектори. Роботи здійснює одеська компанія, яка через війну переїхала до Львова. Профінансував проєкт "Червоний Хрест", інвестувавши у нього 26 млн грн. Добудувати житло планують до середини липня.

Зазначимо, 1 травня підписали Меморандум про співпрацю між Товариством Червоного Хреста України та Львівською міською радою щодо зведення будинків для тимчасового проживання вагітних жінок, які виїхали з місць активних бойових дій до Львова.

Читайте також: Була загроза ракетного удару: Козицький повідомив, як пройшла минула доба на Львівщині

Фото на головній: Романа Каймана

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Львів #переселенці #Львівщини #новини
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Спецтема
Україна дає відсіч російській навалі, яка почалася 24 лютого 2022 року. Росіяни обстрілюють міста, гинуть мирні жителі. ЗСУ дає гідну відповідь терористам рф.

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,10
39,15
EUR
42,65
42,80
PLN
9,90
9,95
Оголошення
live comments feed...