• Головна
  • У Маріуполі людей змушують давати неправдиві свідчення, що "місто знищила України"
15:05, 16 травня 2022 р.
Надійне джерело

У Маріуполі людей змушують давати неправдиві свідчення, що "місто знищила України"

Обіцяючи грошові компенсації, росія намагається отримати від маріупольців неправдиві письмові свідчення.

16 травня радник мера Маріуполя Петро Андрющенко у телеграм-каналі повідомив, що росія готує провокації. Окупанти намагаються отримати від маріупольців неправдиві письмові свідчення про те, що "Маріуполь знищила Україна", а їхніх близьких "вбили ЗСУ". 

"Свідчення будуть підготовлені власноруч мешканцями Маріуполя, що залишились в місті у письмовій формі. Для проведення такої операції російські окупанти оголосили початок реєстрації на компенсацію за знищене житло та/або втрату члена родини. За житло - 500 тис. рублів (орієнтовно 6 тис. доларів США), за загиблого члена родини - 3 млн. рублів (орієнтовно 33 тис. доларів США)", - зазначив Андрющенко. 

За словами радника мера, реєстрацію заяв на компенсацію проводять в приміщенні школи. Однак, при поданні власноруч складеної письмової заяви маріупольці мають обов'язково зазначити, що майно "було знищено українськими військовими", а близьких "вбито українською армією". У разі відсутності/відмови такої позначки окупанти повідомляють, що ніяка компенсація проведене не буде.

"З урахування психологічного тиску та стану інформаційної блокади маріупольці в надії подають заяви з відповідними примітками. У підсумку, росія отримує десятки тисяч власноруч складених письмових "свідчень" про "звірства української армії", які має використати для впливу на міжнародну думку.

У реальності проведення подібної компенсації не можливо. Лише на виконання цих обіцянок маріупольцям росія має витратити не менш 2,5 млрд. доларів, що в поточному стані економіки росії неможливо.

Читайте також: У Маріуполі ворог продовжує масовані артилерійські та авіаційні удари, - Генштаб ЗСУ

Фото на головній: censor.net

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Львів #війна #Маріуполь #новини
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Спецтема
Україна дає відсіч російській навалі, яка почалася 24 лютого 2022 року. Росіяни обстрілюють міста, гинуть мирні жителі. ЗСУ дає гідну відповідь терористам рф.

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
41,25
41,35
EUR
45,60
45,69
PLN
10,60
10,66
Оголошення
live comments feed...