• Головна
  • Вишиті ікони молодого майстра з Львівщини вже в Німеччині (ФОТО, ВІДЕО)
22:39, 29 червня 2013 р.

Вишиті ікони молодого майстра з Львівщини вже в Німеччині (ФОТО, ВІДЕО)

Мешканець Львівщини Роман Магоцький прагне побити усі рекорди і до Дня Незалежності вишити бісером карту України великих розмірів 2 × 2.5 метра. Щоб здійснити задумане, молодому, талановитому юнакові потрібно приблизно 25 тисяч гривень.

Як розповів журналісту 032 ua сам майстер, сьогодні він сповнений ідеями і щодо виставок, які планує вже у серпні.

Для виготовлення деяких картин була використана пряжа хлопок.

 Так, 20 червня у Краєзнавчому Музеї міста Городок, що на Львівщині, стартувала чергова виставка Романа Магоцького, яка буде діяти до 28 липня. А вже у  серпні хлопець зі своїми шедеврами помандрує на Жовківщину та Івано-Франківщину.

Зі слів Романа, вишивкою він займається вже понад рік. Вже сьогодні у його колекції понад 30 робіт.

«На вишивку бісером мене надихнули мої рідні, а жінка з Комарного показала як це робиться. В перший день ми з п. Наталею займалися недовго і так поволі я освоїв основну технікувишивки. Хоча було важко» - зізнається майстер.

Як стало відомо, перша робота Романа Магоцького «Святе сімейство», милує погляд відвідувачів громадської приймальні Ярослава Дубневича в Городку.

А нещодавно, 21 квітня у кафе «Еко-Шик» на Андріївському Узвозі,в Києві Роман презентував 34 картини вишиті бісером.   І це всі його роботи лише за рік. «Ікони – сенс мого життя» - була назва виставки і не дарма, адже в основному Роман вишиває саме ікони. Хоча свою сорочку і пасхальні рушники, теж його робота.
«Мені подобається вишивати ікони, вони надихають. Додають енергію.» - каже Роман

Юнак зізнається, що саме в Києві йому довелось попрощатись з чотирма картинами, які поїхали в Німеччину.

Як вдалось зясувати, у планах молодого майстра і закордонна подорож з вишитими картинами. 24 лютого Роман має намір  взяти участь у святкуванні днів України в Угорщині і показати свої роботи у Будапешті.

А вже зараз перед хлопцем непросте завдання здійснити мрію і вишити карту України.

«У мене давно були плани, але на це треба багато коштів. Схему, нариси, бісер, нитки, підрамник і рамку. Згідно попередніх підрахунків, це десь в районі 25 тисяч гривень. Але світ не без добрих людей» - каже Роман

Варто зауважити, що зараз 29 робіт молодого талановитого хлопця красуються на стінах Краєзнавчого Музею міста Городок. Усі охочі зможуть оглянути виставку до 28 липня.

0665

 

0666

 

0667

 

0668

 

0669

 

 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
41,47
41,51
EUR
45,74
45,79
PLN
10,61
10,64
Оголошення
live comments feed...