• Головна
  • У Львові заснували школу програмування
18:00, 26 червня 2013 р.

У Львові заснували школу програмування

З початку червня у Львові почала функціонувати Львівська Школа Програмування. Метою створення школи є підготовка кваліфікованих розробників програмного забезпечення з урахуванням вимог українських та міжнародних ІТ-компаній. Школу засновано за підтримки Львівського Кластера Інформаційних Технологій та Бізнес-Послуг (ІТБП) на базі вже функціонуючої Школи Тестування Програмного Забезпечення (LQAS). Про це інформує прес-служба Львівської міськради.

«Освіта для нас — пріоритет №1, розвиток ІТ-бізнесу максимально залежить від її якості. Ми визначили для себе 2013-й роком освіти, бо бачимо певні проблеми з якістю підготовки ІТ-фахівців. Після завершення університету до роботи готові приблизно 10% випускників. Це дуже мало. Завдяки зусиллям компаній, їхніх тренінгових центрів, де студентів і працівників доучують, ця цифра зростає до 35-45%», — розповідає виконавчий директор кластера ІТБП Степан Веселовський.

Саме з метою подолання цієї проблеми, використовуючи підхід і методики навчальних центрів в ІТ-компаніях, була створена Львівська Школа Програмування. До навчання студентів планують залучати фахівців з програмування – працівників львівських ІТ-компаній. Їх реальний і актуальний досвід зроблять навчання більш практичним і цікавим для студентів.

Станом на сьогодні у Школі розроблено та реалізується навчання 2 курсів з вивчення мови С++: базовий та розширений. Відбір учасників відбувається на основі співбесіди (для базового), а також співбесіди та тесту (для розширеного курсу). Навчальний процес розрахований на термін від 1 до 3 місяців. В найближчій перспективі розробники навчальних програм Школи планують запропонувати абітурієнтам та випускникам закладу додаткові теми для вивчення (Java та інші сучасні мови програмування).

Після закінчення 1- або 3-місячного курсу навчання на усіх випускників чекає об’єктивна оцінка рівня отриманих знань. Саме результати такої перевірки допоможуть провідним ІТ-компаніям, що представлені у Львові, обрати собі працівників відповідно до внутрішніх вимог рівня кваліфікації. Школа Програмування формує базу своїх випускників та поширює її серед компаній, що входять до ІТ-кластера, таким чином сприяючи швидкому працевлаштуванню випускників. Навчальні курси адаптовані як для програмістів, що мають практичний досвід у галузі, так і для тих, хто лише планує змінити рід діяльності та стати розробником програмного забезпечення.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
41,50
41,60
EUR
45,10
45,20
PLN
10,50
10,53
Оголошення
live comments feed...