• Головна
  • Львів’янкам у цьому році виплатили вже півтора мільйона гривень на пологи
15:31, 25 червня 2013 р.

Львів’янкам у цьому році виплатили вже півтора мільйона гривень на пологи

Станом на 1 червня цього року управлінням соціального захисту Львівської міської ради профінансовано державної допомоги по вагітності та пологах на суму понад 1,5 млн. грн. Про це інформує прес-служба Львівської міськради.

Управління соціального захисту Львівської міської ради повідомляє, що згідно з законодавством, право на допомогу у зв`язку з вагітністю та пологами мають вагітні жінки (у тому числі неповнолітні), які не застраховані в системі загальнообов’язкового державного соціального страхування, а саме:

-          жінки з числа військовослужбовців Збройних сил;

-          жінки, звільнені з роботи у зв’язку з ліквідацією підприємства, установи та організації;

-          жінки, зареєстровані у державній службі зайнятості як безробітні;

-          аспірантки, докторантки, клінічні ординатори, студентки вищих навчальних  закладів І –IV рівня акредитації та професійно–технічних навчальних закладів.

 

Допомога може бути призначена за місцем фактичного проживання за умови подання довідки про неодержання зазначеної допомоги в органах праці та соціального захисту населення за місцем реєстрації.

«Допомога по вагітності та пологах виплачується за весь період відпустки по вагітності та пологах тривалістю 70 календарних днів до пологів і 56 календарних днів після пологів, тобто 126 календарних днів. В разі ускладнених пологів, період непрацездатності по вагітності та пологах становить 140 календарних днів. Жінкам, віднесеним до 1-4 категорії осіб, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, допомога надається тривалістю 180 календарних днів (по 90 днів до та після пологів)», - каже начальник управління соціального захисту Львівської міської ради Наталя Федорович.

За період відпустки у зв’язку з вагітністю та пологами, що збігається з відпусткою по догляду за дитиною до досягнення нею трирічного віку, допомога у зв’язку з вагітністю та пологами виплачується незалежно від одержання допомоги по догляду за дитиною до досягнення нею трирічного віку в розмірі, визначеному для непрацюючих жінок.

«Розмір допомоги за повний календарний місяць періоду непрацездатності по вагітності та пологах становить 25% прожиткового мінімуму для працездатної особи на місяць, а саме: з 1 січня 2013 року складає – 286 гривні 75 копійок, з 1 грудня 2013 становитиме – 304 гривні 50 копійок», - додала начальник відділу пільг, соціальних допомог та компенсаційних виплат управління соціального захисту ЛМР Леся Дронь.

Увага! Допомога у зв’язку з вагітністю та пологами не призначається: 1) якщо звернення за нею надійшло пізніше ніж через 6 місяців з дня закінчення періоду непрацездатності у зв’язку з вагітністю та пологами; 2) якщо стався викидень.

Для отримання детальної інформації, про різні види соціальних гарантій, мешканці Львова можуть звертатись за консультаціями

до районних відділів соціального захисту за телефонами:

 

Галицький:

тел.:  261-44-50

(вул. Ф. Ліста, 5)

Личаківський:

тел.:  235-71-62

(вул. Театральна, 10)

Залізничний:

тел.:  295-82-28

(вул. І. Виговського, 34)

Франківський:

тел.:  237-50-81

(вул. Генерала Т. Чупринки, 85)

Шевченківський:

тел.:  252-28-40

(вул. В. Липинського, 11)

Сихівський:

тел.:  254-64-80

(просп. Червоної Калини, 66)

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
41,50
41,60
EUR
45,10
45,20
PLN
10,50
10,53
Оголошення
live comments feed...