• Головна
  • Які особливості буріння свердловин (отворів) під фундамент?
Новини компаній
13:18, 5 квітня 2022 р.

Які особливості буріння свердловин (отворів) під фундамент?

Новини компаній

Львів — місто, яке постійно розбудовується. Та через щільну інфраструктуру й велику кількість цінних архітектурних споруд іноді забудовники стикаються з ускладненими умовами для зведення фундаменту. Щоб запобігти цьому, вони використовують популярний метод буріння свердловин під набивні палі.

Редакція 032 звернулась до експертів компанії «Бурові технології», аби детальніше дізнатись про специфіку даного процесу. Вони, опираючись на власний досвід буріння свердловин у місті Львів, розповіли нам, як саме виконують цю роботу. Зазначимо, що в інших компаніях процес може дещо відрізнятись. Усе залежить від наявної техніки, досвіду спеціалістів та власного підходу фірми до технології буріння свердловин під палі.

Професійні послуги від компанії та вигідні умови співпраці

Забудовник, який прагне створити надійну споруду, повинен відповідально поставитись до вибору підрядників. Саме від їхніх професійних навичок та досвіду буде залежати міцність фундаменту. А це один з найважливіших факторів, який впливає на довговічність усієї будівлі.  

Важливо! Професійна компанія-підрядник обов'язково матиме відповідні сертифікати на техніку та матеріали для роботи, що відповідають вимогам ДБН України. А також завжди починатиме свою роботу на місці будівництва з проведення геологічного дослідження ґрунту. 

В компанії «Бурові технології» перший етап співпраці з замовниками — консультація досвідченого менеджера в телефонному режимі. У ході бесіди обговорюються найважливіші питання та складається розрахунок ціни за послуги буріння. Таким чином, зберігається індивідуальний підхід з можливістю формування вигідного кошторису для кожного конкретного замовлення.

Компанія надає комплекс професійних послуг, до яких входять:

  • розвідка території;

  • дослідження структури ґрунту;

  • підбір спецтехніки для робіт;

  • транспортування бурових установок на будмайданчик;

  • розмітка пальового поля;

  • буріння пробної свердловини;

  • перевірка відповідності отвору під обрану технологію;

  • буріння інших свердловин згідно з розміткою та монтування паль.

Навіщо потрібна розвідка території та як вона відбувається?

Перш ніж почати буріння свердловини, необхідно провести розвідувальні роботи. Для цього на будівельний майданчик виїжджає професійний інженер, який узгоджує всі етапи роботи за проєктом, а також їхню вартість. Наступним етапом є лабораторний моніторинг структури ґрунту. Фахівець повинен дослідити шари землі на місці, де планується встановлення паль. При цьому дуже важливо аналізувати ґрунт як мінімум на метровому значенні, тобто нижче рівня промерзання.

Наявність вкраплень гірської породи, висока вологість, нестійкість чи підвищена м'якість ґрунту — ці та багато інших факторів впливають на організацію процесу буріння. Підбір типу паль, глибина їх розташування, підсумкові параметри майбутнього фундаменту також визначаються завдяки лабораторному моніторингу землі. Така розвідка впливає і на підбір техніки для буріння свердловин. Адже вона дає розуміння того, які установки будуть більш ефективні на вивченій ділянці.

Буріння свердловин не викличе жодних ускладнень, якщо правильно провести дослідження ґрунту, підібрати відповідне обладнання та організувати роботу згідно з загальноприйнятими нормами. 

Як краще складати договір з підрядником?

Перед підписанням контракту з компанією варто переконатися в її чесності та надійності. При виборі підрядника обов'язково зверніть увагу на сайт — чи грамотно оформлені тексти, наскільки ясно подана інформація. Далі слід ознайомитися з виконаними проєктами, відгуками інших клієнтів, контактною інформацією та місцем розташування фірми. 

Якщо запропонована техніка та послуги вам підходять, зв'яжіться з представником компанії для більш детальної бесіди. Адже розрахунок вартості буріння свердловин і подальшого монтування паль зазвичай має індивідуальний характер. 

Після консультації та обговорення всіх нюансів складається договір. При його вивченні звертайте увагу на вказану вартість оренди, оплату роботи фахівців та можливі додаткові витрати. Це вбереже вас від непередбачених ситуацій та прихованих платежів.

Транспортування техніки та проведення бурових робіт

Після дослідження ґрунту на ділянці проводиться розмітка території. Вона необхідна для визначення місць під буріння та розрахунку кількості паль. Потім на будмайданчик доставляється спецтехніка і розміщується відповідно до плану пальового поля. Правильне розташування обладнання пришвидшує процес створення свердловин, оскільки спеціалісти йдуть чітко по розмітці й не витрачають час на переїзди з одного місця на інше.  

Перш ніж розпочати повноцінну роботу, проводиться пробне буріння та встановлення палі. Потім заміряються всі параметри, які повинні відповідати ДБН. Якщо проблем не виникає, будівельники переходять до буріння інших свердловин. 

Для більшої стійкості набивних паль спочатку в отвір встановлюють обсадні труби, потім арматурний каркас, а далі заливають бетоном. Завдяки цьому фундамент буде міцнішим та забезпечить довготривалу експлуатацію будівлі навіть в умовах проблемних ґрунтів. Технологія буріння свердловин під палі однаково добре підходить для зведення основи як під житлові будинки, так і під промислові споруди. 

А вам підійде метод буріння під набивні палі?

Створення фундаменту за допомогою технології буріння свердловин під палі цінується багатьма забудовниками. І це не дивно, адже даний метод має свої особливості:

  • можливість прокладати фундамент в умовах проблемних ґрунтів;

  • надійність та довготривалість зведеної основи під будь-який тип будівлі;

  • полегшення та прискорення будівельних робіт завдяки правильному підбору техніки;

  • одночасне буріння нових та встановлення паль в готові свердловини за допомогою спецобладання;

  • економія часу замовника і самого підрядника завдяки комплексності послуг від компанії по бурінню свердловин.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,92
39,98
EUR
43,15
43,26
PLN
10,02
10,07
Оголошення
live comments feed...