• Головна
  • Підсумки першого дня фестивалю Leopolis Grand Prix (ВІДЕО, ФОТО)
09:33, 22 червня 2013 р.

Підсумки першого дня фестивалю Leopolis Grand Prix (ВІДЕО, ФОТО)

У перший день на Leopolis Grand Prix приїхало понад 300 учасників - це 250 екіпажів з 10 країн Центральної і Східної Європи. Відвідувачів було так багато, що полічити їхню кількість практично не можливо. Воно й не дивно, адже місто перетворилося на відкритий музей автомобілів, де з’їхались ретро-автівки, мотоцикли і відбулось багато цікавинок.

 На площі перед Оперним театром упродовж семи годин розмальовували вінтажний автомобіль- Chevrolet Belleir 1956 року. Його оформленням займався львівський художник, Роман Пиза. Зображення, яке нанесене на автомобіль, за словами Романа, було експронтом і виникло у процесі малювання.

 

0ce86766829c43a422c71d9dbc0f993b

 Розмаїття ретро-машин з головного павільйону фестивалю, що на проспекті Свободи виїхали у різні райони міста, аби запросити львів’ян на подію №1 у світі ретро-автівок Центральної Європи. «Сиджу в офісі і так нудно, а тут чую хтось сигналить. Думав може то моя автівка перегородила комусь дорогу, а це виявляється їдуть ретро-автомобілі», - ділиться враженнями менеджер з продажу, Остап.

У львівській «Копальні кави» урочисто погасили офіційну марку фестивалю Leopolis Grand Prix, яку розробила Львівська організація Спілки філателістів України. Також запрезентували офіційний конверт і штемпель. «Колекційна марка діє по усій країні, - розповідає розробник марки і штемпеля філателіст Андрій Пилюх. –Штемпель не має юридичної сили, використовується лише для оформлення конверта. Із сьогоднішнього дня вони входять в обіг, а разом із тим стають учасниками історії, започатковуючи такі знакові події».

 

675bac9eeb727cb63aa987a47515030c

 Близько 20.30, відразу після урочистого привітання мера м. Львова та губернатора Львівської області  на сцені у Головному павільйоні відбулась презентація найменше авто у світі - Peel P 50. 

 За словами Володимира Кулинича, президента авто-фан-клубу «ЗАЗ-Козак», порівняно із попереднім фестивалем, кількість учасників цьогорічного зросла більш як удвічі. «На LeopolisGrand Prix приїхало 150 ретро-автомобілів (минулого року їх було лише 60), - каже він. – Ми запланували безліч цікавинок. На проспекті Свободи діятиме «майстерня», де автолюбителі зможуть поспостерігати за тим, як готуються машини до перегонів. Розробили цікаву екскурсійну програму для гостей. А для самих учасників, які, скажімо, уже взяли участь у перегонах, ми придумали турніри з настільних ігор із призами».

 Нагадаємо, 22 червня вулиці Стрийську - Гвардійську – Вітовського перекриють для автомобільних перегонів. Також у зв’язку з тим, що колона автомобілістів найвідомішого  у світі ретро-ралі «Пекін-Париж» проїде вулицями Львова буде призупинено рух транспорту на деяких з них.

 

ba4ce95014bd9fd1c489e1a377e941a4

 У ретро-перегонах Leopolis Grand Prix візьмуть участь представники з України, Польщі, Чехії, Латвії. Загалом кількість машин  учасників сягатиме більше ста. Вперше, з часу відновлення фестивалю, буде встановлено трибуну для глядачів для 500 місць на вул. Вітовського. А для тих, хто буде гуляти в центрі буде пряме включення з траси про відкриття перегонів. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,85
39,88
EUR
42,89
42,92
PLN
9,88
9,90
Оголошення
live comments feed...