• Головна
  • Рінат Ахметов подарував унікальний принтер незрячим Львова (ФОТО)
10:31, 20 червня 2013 р.

Рінат Ахметов подарував унікальний принтер незрячим Львова (ФОТО)

Львівська політехніка стала власником незвичайного обладнання, яке дозволить розгорнути серію нових витребуваних сьогоденням проектів. Назва цього незвичного поки-що для України пристрою – Braile Box V-4. Дата його народження – 16 квітня 2013 року, місце народження – Швеція. Про це інформує прес-служба Львівської міськради

BrailleBox_003_72dpi

 

 

Україна стала власником першого брайлівського принтера Braile Box V-4, який благодійний фонд Ріната Ахметова «Розвиток України» подарував «Ресурсному центру освітніх інформаційних технологій для осіб з особливими потребами» Національного університету «Львівська політехніка» в рамках розпочатої у 2012 році співпраці.

«Техніка нового покоління, чисельність якої сьогодні у світі не перевищує 55 одиниць, дозволить працівникам з повною втратою зору самостійно форматувати і друкувати рельєфно-крапкові тексти. Принтер має систему озвучення операцій, голосове меню і оснащений звуковими підказками. Вирізняється він і продуктивністю виробництва – 900 двосторонніх брайлівських сторінок щогодини. Braile Box V-4 - це офісна техніка з характеристиками промислового обладнання, яка додає впевненості незрячому операторові при роботі на ній. Думаю, що принтер додасть наснаги і допоможе у реалізації багатьох проектів, ініційованих командою Львівської політехніки», - каже Оксана Потимко, керівник «Ресурсного центру ОІТ» НУ «Львівська політехніка», інвалід I групи по зору.

IMG_2113

 

IMG_2120

 

IMG_2121

 

IMG_7626

 

 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
41,50
41,60
EUR
45,10
45,20
PLN
10,50
10,53
Оголошення
live comments feed...