• Головна
  • Автомобілі міжнародного ралі «Пекін-Париж» прибули в Україну (ФОТО)
10:10, 20 червня 2013 р.

Автомобілі міжнародного ралі «Пекін-Париж» прибули в Україну (ФОТО)

В середу, 19 червня,  автомобілі трансконтинентального ралі «Пекін-Париж» прибули в Україну, серед них й Фольксваген Пассат. Завдяки злагодженій роботі російських та українських прикордонників та митників 108 автомобілів ралі перетнули кордон надзвичайно швидко та комфортно, – повідомив координатор  ралі «Пекін-Париж» в Україні Євгеній  Кравс.

rally_PEKING_to_PARIS_in_Kharkiv (KRAWS) 1997

 

rally_PEKING_to_PARIS_in_Kharkiv (KRAWS) 2014

 

Перший автомобіль в’їхав на контрольно-пропускний пункт «Гоптівка» о 12.30, останній перетнув кордон 15. 30. Тобто, оформлення документів відбулося з швидкістю менше 2 хвилин на автомобіль (попередньо дані про учасників та автомобілі було внесено до інформаційної бази наших прикордонників та митників).

Слід віддати належне місцевій владі Харкова та області. Урочистий прийом-вітання автомобілістів на центральній (найбільшій у Європі) площі Свободи у Харкові зібрало понад 4 тисячі глядачів та пройшло красиво та організовано: дівчата у національних строях поруч вітальної арки ФАУ (Автомобільна федерація України офіційний партнер ралі «Пекін-Париж» на території України) викликали щире захоплення у іноземців. Усім учасникам було презентовано пам’ятні сувеніри.

Велике зацікавлення викликала присутність у Харкові у місцевих та всеукраїнських ЗМІ. На прес-конференції були присутні близько двох десятків журналістів. На питання відповідали Директор ралі Філіп Янг, технічний директор ралі Кім Банністер (саме він разом з представниками Комітету Історичних автомобілів ФАУ розробляли маршрут ралі Україною), координатор ралі на території України Євгеній Кравс з Комітету Історичних авто ФАУ, член російського екіпажу №61 на «Москвич-412» Євгеній Смірнов та водій австралійського авто Dodge DR Spesial – Пітер Амстронг (саме в цей день він святкував свій день народження).

Учасників ралі вітали представники мерії Харкова та харківської облдержадміністрації – традиційно гостям вручили український коровай.

Харків’яни мали змогу оглянути припарковані поруч на площі автомобілі. Учасники ж ралі «Пекін-Париж» із здивуванням розглядали мотоколяску СМС (у нас її прийнято називати «інвалідка –Моргуновка» місцевого авто-ретро колекціонера. На заклик активістів «Союзу автоклубів» на центральну площу прибули власники харківських ретро-автомобілів.

Працівники Украсисту допомогли у техобслуговуванні та ремонті учасникам автопробігу, які вже наступного ранку відправляться до столиці. Вже з Києва до автомобілів ралі у тестовому режимі приєднуються два славних ретро-представника українського автопрому – п’ятдесятирічний ЗАЗ-965 («Горбатий запорожець») та виготовлений у Львові в 1971-му році ЛАЗ-697М. Повністю оригінальні «Запорожець ЗАЗ-965» та автобус ЛАЗ за сприяння Комітету Історичних автомобілів ФАУ планується підготувати до участі у ралі «Пекін-Париж-2016».

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,86
39,90
EUR
42,88
42,91
PLN
9,88
9,90
Оголошення
live comments feed...