• Головна
  • У Львові з лекцією виступив дисидент Кшиштоф Становскі (ФОТО)
15:34, 17 червня 2013 р.

У Львові з лекцією виступив дисидент Кшиштоф Становскі (ФОТО)

Без місцевої реформи та реальних місцевих виборів українцям важко буде змінити сучасну ситуацію в державі. Голосувати треба не за політичні партії, а за людей, яких ми знаємо і яким довіряємо, це і є реальна політика, – таку думку висловив Кшиштоф Становскі, голова правління фундації «Освіта для демократії», дисидент, відомий правозахисник.

Кшиштоф Становскі

 

 На конференції Інституту лідерства та управління УКУ, яка відбулась 14 червня у Львові, політик розповів про особливості політичного лідерства та передумови творення громадянського суспільства. Про це інформує прес-служба УКУ.

Кшиштоф Становскі зазначив, що кожні 20-30 років є шанс і вікно можливостей, аби щось масштабно змінити в державі. «Питання – наскільки українці готові до цього. Не важливо, хто в цей момент буде президентом, а хто буде директором нацбанку, силових структур. Люди повинні розуміти, що це не жарт, і що від них залежить, у якій країні житимуть їхні діти». Ключовим у цьому контексті, на думку правозахисника, є об’єднання за цінностями.

 На його думку, громадський спротив і висловлення «проти» не завжди може бути корисним: «У один момент поляки зрозуміли, не можна завжди бути проти, а треба нести відповідальність. Те, що змінилося у Польщі, – ми зрозуміли, що нам треба брати владу, і що ми не можемо просто говорити: „Це треба зробити”».

 Солідарність, яка стала синонімом змін у Польщі, за словами громадського діяча, означає, що майбутнє когось із вулиці є не менш значущим, ніж власне: «Політик як лікар – повинен приймати складні рішення, і від нього залежить чи буде добрий, чи поганий результат», – підсумував Кшиштоф Становскі.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
41,50
41,60
EUR
45,10
45,20
PLN
10,50
10,53
Оголошення
live comments feed...