• Головна
  • У Львові перевірили дозволи на встановлення літньої тераси
08:38, 14 червня 2013 р.

У Львові перевірили дозволи на встановлення літньої тераси

Вчора, 032 опублікував матеріал про літній майданчик та паркову, що за словами мешканців, створюють  незручності та небезпечні ситуації на вул. Бойчука. Адже їм, щоб обійти припаркований автомобіль та розташований майданчик, необхідно вийти на проїжджу частину.

Сьогодні виїжджала комісія, щоб знову оглянути літній майданчик, за даною адресою. Було з’ясовано, що власник дотримався всіх норм і відстань до тротуару становить більше ніж півтори метри

Перевірити чи кафе має всі погоджені дозволи на встановлення майданчику та як здійснюється контроль за ними, ми звернулись до Львівської міської ради. Про це повідомляє кореспондент 032.

Виявилось, місто не лише видає дозволи, а й посиленно контролює чи дотримуються власники всіх вимог. Після нашого дзвінка, до кафе виїхала спеціальна комісія. «Сьогодні виїжджала комісія, щоб знову оглянути літній майданчик, за даною адресою. Було з’ясовано, що власник дотримався всіх норм і відстань до тротуару становить більше ніж півтори метри», - розповіла заступник голови Франківської райадміністрації з соціально-економічних і гуманітарних питань Олександра Барицька. Також, вона додала: «кафе має всі дозволи та дотримується вимог чинного законодавства».

Нагадаємо, контроль за тим, чи майданчики встановлено з прив'язкою до стаціонарних об'єктів, здійснюють районні адміністрації. Діють літні майданчики упродовж семи місяців. Відповідно до ухвали № 2452 12-ї сесії 5-го скликання Львівської міської ради від 03.05.2009 офіційно:

"Відкритий літній майданчик - стаціонарний або тимчасовий (щоденного демонтажу) пункт ресторанного господарства, який розташовують виключно біля стаціонарного закладу (ресторану, кафе, бару, їдальні) у теплий період року з 1 квітня по 1 листопада, який не має закритого приміщення для тимчасового перебування людей.
Виключними підставами для відмови у наданні дозволу на влаштування літнього майданчика є розміщення літнього майданчика на:
1) пішохідних доріжках, тротуарах та алеях, якщо це перешкоджає вільному руху пішоходів (при влаштуванні літнього майданчика на тротуарі його прохідна ширина повинна залишатися щонайменше 1,5 м);
2) проїжджій частині вулиць і доріг;
3) зелених насадженнях.
Демонтажу підлягають: самочинно встановлені літні майданчики".

Зазначимо, за результатами обстеження літніх майданчиків міста у 2011 році, було виявлено 90 самовільно встановлених об’єктів, з них 29 у Галицькому районі, 23 – у Сихівському, 12 – у Личаківському, 10 – у Шевченківському, 9 – у Залізничному та 7 – у Франківському. Відтак працівники КП «Адміністративно-технічне управління» скерували порушникам 59 приписів і оформили 24 протоколи про адмінправопорушення.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
41,50
41,60
EUR
45,10
45,20
PLN
10,50
10,53
Оголошення
live comments feed...