• Головна
  • У Львові в магазині можна купити прострочені продукти (ФОТО)
12:10, 13 червня 2013 р.

У Львові в магазині можна купити прострочені продукти (ФОТО)

Вчора, 12 червня у магазині «Продукти», що розташований у Львові на вул. Кониського, 15, журналіст 032 помітив «акційний» йогурт. Цікаво, що знижка на продукт дійсно приваблювала увагу. Замість 8 гривень, на ціннику значилось 4 грн. Як виявилось, строк придатності йогурту був давно вичерпаний.

 

Найстрашніше те, що поруч із магазином розташовано дві школи та декілька вишів. «Бідні» студенти, маленькі школярі з легкістю можуть спокуситися на подібну акцію та отруїтися. Що й казати, зараз львівські відділення інфекційних лікарень переповнені.

На запитання, чому так дешево, продавчиня чесно повідомила, що термін придатності йогурту вже вийшов. На наше здивування та запитання, чому продукт тоді продається, продавець спокійно відповіла «Так з нього можна зробити млинці. Люди беруть!».

20130612_200429 - копия

 

 

 

Зазначимо, що продаж прострочених продуктів в Україні суворо заборонений законом. За порушення цієї норми передбачено покарання, аж до кримінальної відповідальності. Прострочені товари не можна використовувати і для оформлення вітрин. Однак про такий закон власники магазину певно і не чули.

Головний біль торгових точок – куди подіти продукт з вичерпаним терміном придатності. Продати за призначенням такий товар вже не можна, а значить, треба подбати про його утилізацію або знищення. Такі операції пов'язані з витратами і податковими ризиками. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
41,25
41,35
EUR
45,60
45,69
PLN
10,60
10,66
Оголошення
live comments feed...