• Головна
  • У Львові почнуть будівництво спортивної мультифункціональної арени для проведення ЄвроБаскету-2025 , - ФОТО
15:01, 17 січня 2022 р.
Надійне джерело

У Львові почнуть будівництво спортивної мультифункціональної арени для проведення ЄвроБаскету-2025 , - ФОТО

Будівництво спортивно-розважального комплексу для проведення чоловічого Чемпіонату Європи з баскетболу ЄвроБаскет-2025 у Львові розпочнеться вже цього року.

Про це повідомив на своїй сторінці у Фейсбук очільник Львівської ОДА Максим Козицький.

“Щоб ознайомитися з проєктом і місцем будівництва спортивного об’єкту, а також всією важливою туристичною інфраструктурою Львова, сьогодні до нас завітала делегація Міжнародної федерації баскетбольних асоціацій (ФІБА - Європа).



Зокрема, у Львові перебувають генеральний директор FIBA Europe Properties Моніка Пухнер та керівник відділу змагань FIBA Europe Любомир Мандіч. У нашій ранковій зустрічі також взяли участь Генеральний секретар Фндерації баскетболу України Володимир Драбіковський та ігровий директор федерації баскетболу України Олена Таргоній.



Зустріч присвячена підготовці до чоловічого чемпіонату Європи з баскетболу серед національних збірних, який має відбутися у 2025 році і на який Україна зголосилася бути країною-господарем. Наразі ми є одними із головних претендентів, а тому, за ініціативи Президента України Володимир Зеленський, вже цьогоріч у 3-х містах – Києві, Львові та Дніпрі - розпочнеться будівництво сучасних спортивних баскетбольних стадіонів, європейського зразка.

У Львові йдеться про будівництво мультифункціонального спортивного комплексу, де зможуть відбутися змагання з ЄвроБаскету.



Він розрахований на 10 тисяч глядацьких місць і постане за адресою вул. Стрийська,199, поблизу стадіону Арена Львів. Зараз тривають геодезичні роботи та виготовлення проєктно-кошторисної документації.

На головній залі нового спорткомплексу зможуть відбуватися ігри з зимових видів спорту. Таких, як: хокей, следж-хокей (параолімпійський вид хокею для людей з обмеженими фізичними можливостями), фігурне катання, шорт-трек (змагання з бігу на ковзанах на хокейному майданчику), керлінг (командна спортивна гра на крижаному майданчику). А також: баскетбол, волейбол, гандбол, футзал, теніс, флорбол.

Водночас, головний зал легко зможе трансформуватися для проведення змагань із боксу, боротьби, ММА (змішаних бойових мистецтв), східних єдиноборств, важкої атлетики, пауерліфтингу, а також проведення культурних заходів. Також у цих залах зможуть проводити змагання зі спортивної і художньої гімнастики, спортивних танців, кіберспорту.

Будівництво стадіону для ЄвроБаскету стане одним із проєктів Велике будівництво-2022 на Львівщині, тож розпочати його плануємо цьогоріч”, -
наголосив Козицький.

Читайте також: На будівництво нового гірськолижного курорту на Львівщині компанія ОККО планує витратити 500 мільйонів доларів



Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Львів #Козицький #ЄвроБаскет-2025 #арена #будівництво #новиниЛьвова
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,10
39,20
EUR
42,65
42,80
PLN
9,90
9,95
Оголошення
live comments feed...