• Головна
  • На Львівщині за рік чадним газом отруїлись вже двадцять дві дитини
11:47, 10 червня 2013 р.

На Львівщині за рік чадним газом отруїлись вже двадцять дві дитини

За інформацією управління з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення ЛМР, від початку року у Львові вже трапилося 27 випадків отруєння людей чадним газом, постраждало 58 осіб, 22 із них діти. Був також один смертельний випадок.

Так, 6 червня о 18.17 год. по тел. 103 поступила інформація про те, що на вул. Коцюбинського у житловому будинку отруїлася чадним газом жінка. Її у стані середньої важкості було госпіталізовано до реанімаційного відділення Львівської обласної клінічної лікарні. Після проходження барокамери потерпіла в задовільному стані.

«Ми ще і ще раз нагадуємо: чадний газ – це небезпечно. Сумна статистика свідчить про те, що, на жаль, люди легковажать і відтак потрапляють до медичних закладів. Тому просимо усіх пам’ятати ознаки отруєння чадним газом та у разі їх виявлення негайно викликати швидку», - наголосив керівник управління з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення ЛМР Віктор Іваніцький.

Нагадаємо, чадний газ (окис вуглецю) - безколірний газ без запаху. Отруєння може статись під час роботи бензинових двигунів, при згорянні природного газу, при пожежах та на деяких промислових об'єктах. Велика кількість смертельних випадків відбувається у закритих приміщеннях з відсутнього вентиляцією, наприклад, в квартирах, де встановлені євро вікна без повітрофільтрів та гаражах.

Ознаки та симптоми отруєння чадним газом:  головний біль, м'язова слабість, задуха,  червоний колір обличчя, потьмарення свідомості, тривала дія чадного газу може привести до смерті.

Перша допомога при отруєнні чадним газом: Негайно викличте машину «швидкої медичної допомоги». Постраждалого необхідно винести на свіже повітря.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
41,50
41,60
EUR
45,10
45,20
PLN
10,50
10,53
Оголошення
live comments feed...