• Головна
  • Прощавай, школо! І слава Богу ... «ФОТО»
Тема для обговорення
09:00, 9 червня 2013 р.

Прощавай, школо! І слава Богу ... «ФОТО»

Тема для обговорення

Прийнято вважати, що останній дзвінок і наступний за ним випускний вечір - це романтика, «перший день дорослого життя», «свято зі сльозами на очах». Як показує практика, це дійсно перший день дорослого життя, навіть дуже дорослого як для сімнадцятирічних хлопців і дівчат.

Ні, наступний далі текст аж ніяк не звід моральних правил. Всі ми живі люди, ніщо людське нам не чуже. Проте спроба працівників сфери освіти (і особливо чиновників) довести, що випускний - «стерильне» свято, щороку зазнає фіаско. Приклад павлоградської «Міс Випускний» минулого року Анастасії Фоменко це довів. Адже її вбрання було всього лише банальною вульгарщиною. Не гола адже прийшла до школи. Ньюсмейкером Настя стала лише з однієї причини - вона своєрідний архетип випускників шкіл другого десятиліття двадцять першого століття.

настя фоменко

 

Зараз Настя вчиться на польського філолога у Львові. І не соромиться роздавати поради в Інтернеті випускницям цього року, що ж краще їм надіти на шкільний бал.

На щастя, цього року українські школярки до її порад вирішили не прислухатися. А тому свято останнього дзвоника та випускні вечори пройшли в Україні відносно спокійно. Однак окремі інциденти (нажаль,  і трагічні теж) траплялися. У Дніпропетровську загинув школяр, у Запоріжжі дітям на випускний продавали спиртне, на Донеччині 17-річна випускниця потрапила в реанімацію через «передозування» алкоголю. У Криму ж вчорашні школярки «світили» нижньою білизною.

крымммммммм

 
Краще замначальника міської міліції Дніпропетровська з громадської безпеки Володимира Седлецького не скажеш: «Вживання спиртних на випускних офіційно заборонено. Але якщо міліціонери побачать випускника з пляшкою шампанського, ніхто трагедії з цього робити не буде ».

Дніпропетровськ
У колишній всесоюзній кузні кадрів випускні вечори пройшли спокійно. Приклад тому - середня школа № 91, яка розташована в одному з найбільш неблагополучних районів міста - на житловому масиві Західний. За словами вчителя історії Олександра Коломійця, випускний бал пройшов «на ура». Хлопці та дівчата виглядали шикарно. Нічого екстраординарного не відбулося (у «замкову щілину», природно, ніхто не підглядав).

днепр выпускной

 
Однак останній дзвоник у Дніпропетровську затьмарила трагедія. У пориві емоцій, що нахлинули з мосту в Дніпро стрибнув дев'ятикласник. Тіло Владислава Перев'язко знайшли через кілька днів. Причину ж загибелі школяра з'ясовують досі.

днепр погибший девятиклассник

 
Кривий Ріг
У Кривому Розі найоригінальнішими визнані випускники Жовтневого ліцею Кривого Рогу. Так вже вийшло, що на одному випускному зустрілися і "Наташа Ростова" і пушкінські "Ленський" і "Онєгін". Однак, за словами самих героїв, ідею нарядів вони почерпнули з фільму "Тупий і ще тупіший". Костюми, туфлі та інші атрибути наряду Микита і Олег шили на замовлення.

1

 

Як розповів один з криворізьких "денді", Олег (в блакитному), після школи він хоче стати моряком і збирається вступати до Севастополя, а от Микита (в рожевому) буде дизайнером.
За словами Олега, його костюм обійшовся в 3200 грн. У суму увійшли і тканина на костюм, і його пошиття, і туфлі, і навіть циліндр. Наряд Микити вийшов трохи дорожче в ціні, так як майстрові довелося "побігати" у пошуках незвичайної тканини. У цілому ж, і хлопці, і їхні батьки, і однокласники отримали масу задоволення від такого "випускного сюрпризу".

До слова, ліцей відзначав випускний Не 1, як вся країна, а 2 червня, оскільки "прогавив" оренду в ДК. Зате в неділю випускники ліцею був справжніми зірками. Зокрема, "Тупий і ще тупіший" під'їхали на двох таксі до Палацу культури і, увійшовши в образ своїх персонажів, з неповторною грацією і артистизмом проїхали до входу. Роззяви, що гуляли в той момент по вул. Мусоргського, (не кажучи вже про ошелешених одноклассників, кричали, свистіли і аплодували хлопцям через всю вулицю. Це був справжній фурор!

Харків
Традиційно, міський голова Кернес не шкодує грошей, ймовірно бюджетних, а можливо, що спонсорських, на організацію масових гулянь. Хліба (точніше, напоїв з нього) і видовищ - за таким принципом був проведений і випускний для харківської молоді. На площі Свободи зібралося близько 50 тисяч випускників. Усім їм безперешкодно продавали пиво та іншу слабоалкоголку. На щастя, обійшлося без неприємних інцидентів. Всі веселилися, слухаючи Дорна, Балана, Тіматі та інших заїжджих зірок. Чого не скажеш про районні школи Харківщини. В одній з таких шкіл не вдалося уникнути  поножовщини - п'яна гостя свята вдарила свого приятеля. Що вони не поділили на шкільному святі, невідомо, але тепер жінці загрожує 15 років в'язниці.

Запоріжжя
Двадцять п'ятого травня, в день «останніх дзвінків», журналісти сайту 061.ua вирішили дізнатися, чи виконується заборона на продаж алкоголю дітям у невеликих магазинах і кіосках. Для цього активіст молодіжного руху «Ми майбутнє» Сергій погодився «купити» кілька пляшечок пива.
Хлопець, що вирішив допомогти, активно займається спортом - бігає вранці, підтягується на турніках і принципово не вживає алкоголь. Як не сумно це усвідомлювати, але сьогодні непитущий підліток у 14 років - рідкість.
Всього було пройдено 16 точок продажу, з яких у 9-ти Серьожа зміг купити пиво. Важко сказати чому, але в районі вулиці Миру, Південноукраїнської та Зелінського купити нічого не вдалося. Зате в Ленінському районі, продавці опинилися безвідмовними.
Журналістський експеримент проходив в 2 етапи - закупівля і бесіда з продавцем. До слова, за необережність або навмисну продаж дитині алкоголю / цигарок продавцю і підприємцю на двох загрожує близько 8000 гривень штраф.
Реакція у всіх продавців різна - від виправдань до погроз. Судячи з усього, більшість продає заборонений товар дітям по дурості і неуважності, а не усвідомлено. Хоча це суть справи не міняє.

Одеса
Дві одеських школярки невдало відзначили закінчення школи і потрапили до реанімаційного відділення Одеської обласної клінічної лікарні.
Випускниці вирішили відзначити останній дзвінок коньячком - так насвяткувалися так, що з важким алкогольним отруєнням потрапили до лікарні. Медики вважають, що алкоголь, яким отруїлися школярі, був недоброякісним.
Лікарі впевнені, що з дівчатками все буде в порядку, і останній дзвінок не стане для них дійсно останнім.

Донецьк
Аналогічним чином повеселилися і школярки в Маріуполі Донецької області. Одна з випускниць так напилася, що спочатку її відкачували всім класом разом з батьками, а потім все ж довелося викликати «швидку» й везти дівчину в реанімацію.
У цілому ж, не рахуючи окремих подібних інцидентів, випускні в Донецьку пройшли мирно, але не тихо. Фейєрвеком гриміли практично всю ніч до 4 ранку.
Зате дещо сумбурно відзначили донецькі випускники свято Останнього дзвоника. Протягом дня в місті кілька разів пускався проливний дощ, і дітвору то заганяли до школи, то знову виводили на лінійку. Втім, це не зіпсувало випускникам настрою, і вони весело танцювали в парку ім. Щербакова під проливним дощем. Красиво!

дддонецк

 

донецккк

 

донецк

 


Крим
До випускних вечорів кримські 9 - і 11 - класники готуються заздалегідь, і з кожним роком ці свята стають химерніше і екстравагантніше.

крыммммм

 

кккккрымм

 

Так, в одному з кримських агентств з організації свят розповіли, що більше стало охочих замовити на випускний інформаційні стенди (brand-wall) з прізвищами всіх випускників. Школярі із задоволенням фотографуються на їх фоні. Крім того, замовляють торти, виконані у вигляді дзвіночка або фотографії всього класу. Є й охочі замовити на випускний шоколадні фонтани або фонтани з безалкогольними напоями. Просять прикрасити зал квітами і навіть замовляють спеціальні арки. Кульки популярністю вже не користуються. На столах ставлять таблички з іменами запрошених. Звуть провідних, замовляють виступ акробатів, шоу зі зміями, феєрверки. Ті, хто багатший, замовляють випускний вечір на катері або яхті в море. Там можна влаштувати банкет, запросити музикантів і навіть запустити салют. У Балаклаві година оренди катера коштує 800 гривень
А в одній з сімферопольських шкіл свято "Останній дзвоник" вирішили провести в стилі вручення головної кінопремії "Оскар". В актовій залі постелили червону доріжку, а статуетки випускники вручали своїм вчителям.

Незвично як для сучасної молоді випускний вечір відзначали в Новофедорівської школі-ліцеї (Сакський район). Для них 1 червня перед торжеством за накритим столом у храмі святого праведного воїна Феодора Ушакова відбувся подячний молебень з нагоди закінчення школи. На молебні були присутні керівництво школи, викладацький склад і самі випускники. З храму вони виходили під дзвін ...

ккрымм

 
Миколаїв же виявився дуже спокійним містом. Випускниці вирішили одягнутися скромно, щоб не повторити кричущий "подвиг" Насті Фоменко.

Марина Белобоцкая николаев

 

Виктория Пинчук николаев

 
Тому 1 червня випускниці міста корабелів дарували свої чарівні посмішки друзям і знайомим, що не виставляючи на показ свої "принади".

Спокійно пройшли випускні і в школах Луганська. Хоча найбільше уваги було прикуто до однієї школи - № 18. Тут проходили зйомки програми «Королева балу». Одна з випускниць цієї школи пройшла кастинг і взяла участь у шоу-програмі. Шкода тільки, що переможницю луганчанам відразу не назвали. Такі правила шоу.

... Випускні вечори пройшли, зовнішнє незалежне тестування в самому розпалі. Через величезної кількості вузів надійдуть практично все: хто на бюджет, хто на контракт. І попереду у вчорашніх школярів найщасливіша пора. Студентство.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,70
39,75
EUR
42,70
42,75
PLN
9,83
9,86
Оголошення
live comments feed...