• Головна
  • Куди можна поїхати зі Львова на новорічно-різдвяні свята: ідеї для відпочинку, - ФОТО
18:15, 7 грудня 2021 р.
Надійне джерело

Куди можна поїхати зі Львова на новорічно-різдвяні свята: ідеї для відпочинку, - ФОТО

У рамках редакційного спецпроєкту "Подорожуй із 032" пропонуємо добірку ідей, куди можна поїхати зі Львова на новорічно-різдвяні свята в Україні. 

Незабаром очікується Новий рік та Різдво, а з ними і додаткові вихідні дні. Цей період є прекрасною нагодою обрати мандрівку та відвідати нові цікаві місця в Україні. До святкових днів залишається все менше часу, тому вже варто подумати, куди вирушити у відпочинок. Кореспондентка 032.ua створила добірку ідей, куди иожна поїхати зі Львова та що побачити. 

Синевирська поляна

Один із варіантів, де можна провести відпочинок у зимові вихідні, - село Синевирська поляна у Закарпатській області. Це можливість побачити неповторний колорит, посмакувати місцевою кухнею та насолодитися краєвидом. Там розташовано досить багато готелів та садиб, де можна зупинитися. 

Що цікавого можна побачити 

Цей край приваблює безліч туристів, адже неподалік села розташований легендарний Національний природний парк "Синевир" із однойменним озером, яке вважається найбільшим у Карпатах і вражає своєю неповторністю. Окрім того, поблизу розташовані екопарк "Долина вовків" та страусина ферма, можна відвідати і реабілітаційний центр бурих ведмедів. 

Про доїзд

Дорога зі Львова до Синевирської поляни автомобілем займе близько чотирьох годин - це найзручніший варіант доїзду.

Однак є й інші варіанти. Зокрема, спочатку зі Львова можна доїхати потягом до станції Воловець, там пересісти на автобус сполученням "Воловець - Міжгір’я", а  вже у Міжгір'ї  - в автобус, який курсує до Синевирської поляни. Ще один варіант - сісти на автобус, який курсує до станції Міжгір’я, де знову ж таки пересісти на автобус, що їде до Синевирської поляни. 

Мукачево

Мукачево - місто у Закарпатській області, яке відоме своїм колоритом та гостинністю мешканців. Воно невелике, але є одним із наймальовничіших в Україні. Привертає увагу туристів завдяки атмосфері та затишку. Там можна знайти квартиру чи готель, де зупинитися. 

Що цікавого можна побачити 

Якщо вирушили у Мукачево, то варто звернути увагу на визначні місця, прогулятися містом, щоб відчути, яка там панує атмосфера. Зокрема, побачити центр міста, міську ратушу, а над центральною площею - Кафедральний костел Св. Мартіна. Визначною пам'яткою є замок "Паланок", який височить над містом. Можна також побачити палац Ракоці, який ще добре відомий, як "білий дім".

Окрім того, неподалік від Мукачево є термальні басейни - популярний відпочинок у холодну пору року. Якщо є бажання, можна додати до свого маршруту. 

Про доїзд

Дорога зі Львова до Мукачево комфортною буде як на автомобілі, так і на потязі. Їхати доведеться близько чотирьох годин. Зокрема, курсує низка поїздів, тому є можливість обрати зручний час. 

Мукачево, Фото: ua.igotoworld.com

Мукачево, Фото: ua.igotoworld.com

Яремче

Яремче популярне курортне місто. Ця мальовнича локація приваблює безліч туристів завдяки фантастичним гірським пейзажам, водоспадам та чистому повітрю. Зупинитися можна у комплексі та базі відпочинку, готелі, пансіонаті, гостьовому будинку, садибі чи котеджі в приватному секторі. 

Що цікавого можна побачити 

У Яремче є можливість поринути у справжній зимовий відпочинок. Там є пункти прокату лиж, можна покататися на санях, спуститися з гір на лижах чи сноуборді. 

Налічується і низки визначних місць, які є родзинкою Яремче. Йдеться про скелі і стежку Довбуша, водоспад Пробій", що розташований у "серці" міста, музеї, заповідник з дикими тваринами. У центрі міста розташовано досить багато гарних церков та монастирів. Зокрема, справжньою окрасою є монастир святого пророка Іллі на вулиці Свободи. 

Про доїзд

Зі Львова до Яремче можна доїхати автомобілем, дорога займе близько чотирьох годин. Окрім того, курсують з міста Лева і чотири потяги, якими можна добратися. Це також займатиме орієнтовно чотири години. 

Яремче, Фото умовне: thebarefootnomad

Яремче, Фото умовне: thebarefootnomad

Чернівці

Чернівці - місто в Україні, яке приваблює чимало людей завдяки неймовірній кількості визначних пам'яток, які компактно розташовані, а також надзвичайній красі вулиць. Є варіанти зупинитися у готелі, хостелі, квартирі. 

Що цікавого можна побачити

У Чернівцях можна побачити низку архітектурних шедеврів. Зокрема, легендарний Чернівецький національний університет, який заворожує своєю красою та вишуканістю. Окрім того, там прекрасна центральна площа та міська Ратуша, музично-драматичний театр, художній музей. 

Старовинні будинки та пішохідні вулиці створюють неймовірну романтичну атмосферу. Родзинкою серед будівель є дім-корабель на вулиці Головній. 

Про доїзд 

Зі Львова до Чернівці зручний доїзд буде на потязі. У дорозі потрібно буде провести близько п'яти годин. Через місто Лева курсує два потяги, один з яких відправляється о 05:20, інший - майже о 09:00. 

Чернівці, університет, Фото: travel.tochka.net

Чернівці, університет, Фото: travel.tochka.net

Одеса

Одне із найпопулярніших міст в Україні серед туристів - Одеса. Вона яскрава та цікава у будь-яку пору року. У цьому місті зазвичай на Новий рік та Різдво панує святкова атмосфера. Є також безліч можливостей, де зупинитися - квартири, готелі, хостели. 

Що цікавого можна побачити

В Одесу варто вирушити, якщо є бажання погуляти біля зимового моря та Приморським бульваром, пройтися пішохідною Дерибасівською, побачити Потьомкінські сходи та заглянути у міські дворики й полюбуватися котами, які чи не є одним із символів міста.

Окрім цього, місто славиться ще низкою визначних локацій. Можна побачити та відвідати Національний театр опери та балету, також пасаж братів Менделевичів, міський сад. Налічується багато закладів харчування, тому є можливість порівняти із львівськими кафе та ресторанами. 

Про доїзд 

Зі Львова до Одеси курсує досить багато потягів, тому є нагода обрати зручний для себе час. Дорога орієнтовно займе від 10 до 12 годин. Однак про квитки варто подумати завчасно, щоб обрати вдалі місця. 

Одеса, Фото: dumskaya.net

Одеса, Фото: dumskaya.net

Довідково. В Україні з нагоди новорічно-різдвяних свят тривалі вихідні очікуються: із 25 до 27 грудня, із 1 до 3 січня, із 7 до 9 січня. 

Читайте також: У Львові вже почали прикрашати вітрини та заклади до новорічних свят, - ФОТО

Фото на головній умовне: з відкритих джерел 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Львів #куди_поїхати #Львівщина #новини
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Спецтема
Ми розпочинаємо новий спецпроект на нашому сайті під назвою “Подорожуй із 032.ua”. Кілька разів на місяць ми писатимемо про те, де можна відпочити в Україні, які місця львів'янам обов'язково варто відвідати, як туди доїхати і де зупинитись.

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,10
39,50
EUR
42,65
42,75
PLN
9,90
9,95
Оголошення
live comments feed...