• Головна
  • Коронавірус у Львові та області: про спад захворювання та можливі нові хвилі, - ВІДЕО
13:15, 19 листопада 2021 р.
Надійне джерело

Коронавірус у Львові та області: про спад захворювання та можливі нові хвилі, - ВІДЕО

Головний медик Львівщини Орест Чемерис розповів про епідситуацію в області станом на 19 листопада.

У Львівській області фіксують стабілізацію епідситуації, а також певний спад захворювання. Про це 19 листопада під час брифінгу розповів керівник департаменту охорони здоров’я Львівської ОДА Орест Чемерис, передає кореспондентка сайту 032.ua.

"На Львівщині захворюваність на коронавірусну хворобу протягом останніх днів стабілізувалася, проте ми, на жаль, продовжуємо відзначати достатньо високий ріст захворюваності. Можна говорити про те, що по деяких показниках захворюваність йде на спад. Проте, хочу наголосити, що зменшення захворюваності йде достатньо повільно і, вважаю, що говорити про те, що ми чітко виходимо на зменшення захворюваності, ще занадто рано", - наголосив він.

За його словами, стабілізувати ситуацію вдалося завдяки карантинними обмеженням і нарощуванню темпів вакцинації.

"Першочергово це карантинні обмеження, адже Львівщина увійшла в “червону зону” і в кінці третього тижня ми почали відзначати стабілізацію ситуації. Окрім цього, звісно, це вакцинація. За останній місяць бажаючих вакцинуватися є більше. Якщо, наприклад, до 15 жовтня ми за добу вакцинували 8-10 тис. людей, то зараз - 17-23 тис.", - пояснив головний медик області.

Додамо, що з початку пандемії у області коронавірус підхопило 202 635 осіб. За цей час недуга забрала життя 5 191 хворого, натомість одужало - 163 143 осіб. Минулої доби, 18 листопада, на Львівщині виявили 1017 випадків COVID. За добу госпіталізували 228 осіб, померло - 48 хворих. Варто зауважити, що COVID-стаціонари Львівщини заповнені на 56,64 %: там на лікуванні перебуває 2926 осіб. Зокрема в реанімаціях - 224 пацієнти, серед них сотня підключена до апаратів штучної вентиляції легень.

"Якщо спостерігати за динамікою щодо кількості пацієнтів, які потребують стаціонарного лікування, то протягом тижня ми відзначаємо тенденцію до зменшення. Проте є низка інших цифр, які є достатньо тривожними: сотня тяжких хворих, які на ШВЛ; достатньо завантажені реанімації", - зазначив Орест Чемерис.

Також він розповів, коли на Львівщині можливий новий сплеск захворювання:

"Навіть за умови того, що захворюваність піде на спад, наприкінці лютого-березня - це період, коли загострюються ГРВІ, і ми прогнозовано очікуємо можливі чергові хвилі захворюваності. Але знову ж таки, чи буде чергова хвилі і настільки вона буде важкою, залежить від нас. Якщо до цього часу ми досягнемо максимальних показників вакцинації, звичайно, захворюваність буде меншою і, можливо, нам вдасться проходити цю чергову хвилю з меншою кількістю карантинних обмежень ніж є зараз".

Читайте також: У пологовому будинку Львова діятиме пункт вакцинації 19 листопада: подробиці 

Фото на головній: УП

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Львівщина #коронавірус #ОрестЧемерис
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,57
39,70
EUR
42,53
42,65
PLN
9,80
9,86
Оголошення
live comments feed...