• Головна
  • В якій карантинній зоні Львів: про епідситуацію та обмеження у місті
13:45, 7 жовтня 2021 р.
Надійне джерело

В якій карантинній зоні Львів: про епідситуацію та обмеження у місті

Станом на 7 жовтня Львів перебуває у "жовтій" зоні. 

Станом на 7 жовтня на сайті Міністерства охорони здоров'я опублікували ознаки за визначення епідситуації в регіонах. Наразі Львів перебуває у "жовтій" карантинній зоні. Однак ситуація із захворюваністю погіршується та очікується посилення карантинних обмежень. Кореспондентка 032.ua зібрала всю актуальну інформацію наразі щодо карантину та пропонує ознайомитися. 

Про епідситуацію у місті 

Наразі у місті досить напружена ситуція із захворюваністю на коронавірус, адже щодня виявляють значну кількість нових хворих. За минулу добу, 6 жовтня, загалом на Львівщині підтвердили 1130 позитивних тестів, із них львів’ян - 489.

Загалом у стаціонарах зараз перебуває 455 осіб, із них 416 осіб мають підтверджений коронавірус. 32 людини перебуває у реанімації, 12 людей підключено до апаратів штучної . За останню добу до медзакладів поступило 59 осіб, а виписали 31 особу. 

У мерії міста зазначали, що якщо ситуація не покращуватиметься, Львів може опинитися у "червоній" карантинній зоні.  

Які обмеження діють наразі 

Наразі у Львові встановлена "жовта" зона карантину. Діють всі відповідні вимоги. Зокрема,  заборонено: проводити масові заходи за участю більш як 1 особи на 4 кв. м. площі будівлі або території; заповненість кінозалів та залів закладів культури понад 50% місць; заповненість спортзалів і фітнес-центрів не більше ніж 1 особа на 10 кв. метрів. Робота навчальних закладів дозволена, якщо є не менше 80%вакцинованих працівників.

Ці обмеження не застосовують, якщо понад 80% персоналу та 100% відвідувачів отримали щонайменше одну дозу вакцини від коронавірусу. 

Про посилення карантинних обмежень із 14 жовтня 

Однак через погіршення епідситуації у Львова планують посилити карантинні обмеження із 14 жовтня. Зокрема, наразі попередньо називають такі додаткові вимоги:

  • школи перейдуть на дистанційне навчання. Однак мер міста Андрій Садовий зазначив, що воно не буде довгим, адже далі школярі підуть на канікули;
  • щодо роботи кафе та ресторанів, зможуть працювати ті заклади, де працівники вакциновані, а відвідувачі або вакциновані, або мають негативний ПЛР-тест;
  • обмеження масових заходів. 

Однак наразі офіційного рішення щодо посилення карантину немає. Його розглянуть 8 жовтня та повідомлять деталі. 

Читайте також: Чи потрібні COVID-вакцинованим маски: пояснення МОЗ

Фото на головній умовне, автор: Роман Балук

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Львів #карантин #Львівщина #новини
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,78
39,84
EUR
42,78
42,83
PLN
9,86
9,88
Оголошення
live comments feed...