• Головна
  • Польська PGNiG купила газовидобувну компанію на Львівщині
14:05, 30 серпня 2021 р.
Надійне джерело

Польська PGNiG купила газовидобувну компанію на Львівщині

Польська компанія Polskie Górnictwo Naftowe i Gazownictwo S. A. (PGNiG) купила українську компанію "Карпатигазвидобування". Вона володіє ліцензією на видобування газу на Библівській площі, що знаходиться на заході України поряд з польським кордоном.

Про це йдеться в спільному пресрелізі PGNiG та групи "ЕРУ", яка досі була єдиним власником "Карпатигазвидобування", повідомляє Lb.ua.

Угода, підписана 30 серпня, передбачає придбання поляками 85%-вої частки ТОВ "Карпатигазвидобування" у американської "ЕРУ Менеджмент Сервісез". Укладанню угоди передувало отримання відповідних дозволів від польського органу з питань захисту конкуренції та прав споживачів та Антимонопольного комітету України.

Компанії домовилися до кінця 2021 року завершити підготовку до буріння геологорозвідувальної свердловини, а в другій половині наступного року - пробурити її. Після цього відбудуться випробування пластів, і якщо вони матимуть позитивні результати, свердловина буде приєднана до української газової мережі та введена в експлуатацію в 2023 році.

Власники "Карпатигазвидобування" також планують провести додаткові геофізичні дослідження ліцензійної площі, аби допомогти спроектувати подальші свердловини.

Библівська газова площа знаходиться в західній частині Львівської області, що прилягає до польського кордону. З точки зору геології ця територія є аналогом Перемишля, найбільшого в Польщі родовища природного газу, яке PGNiG експлуатує уже більше 60 років.

Читайте також: Яка ситуація із підготовкою до опалювального сезону на Львівщині: деталі



Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Львівщина #PGNiG #Карпатигазвидобування #новиниЛьвова
0,0
Оцініть першим
Авторизируйтесь, чтобы оценить
Авторизируйтесь, чтобы оценить

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
40,06
40,09
EUR
43,05
43,09
PLN
9,90
9,93
Оголошення
live comments feed...