15:44, 15 травня 2013 р.

Комарі «доїдають» львів'ян

Мешканці Львівщини потерпають від комарів. Цього року їх особливо багато, їхньому розмноженню посприяла погода. Про це повідомив журналіст інформаційної програми «Акценти» радіо «Львівська хвиля» Дмитро Кумар.

На Львівщині стає тепліше та вологіше, адже зміна клімату не оминула регіон. Корективи внесла і аномально довга зима. Після танення снігу утворилось багато калюж, де і розплодились комарі.

Однак, як повідомила «Львівській хвилі»  ентомолог Львівського обласного амбулаторного центру санстанції Ольга Брев`як-Полоцька, усі умови для їх активного росту є і у містах.

«Комарі розмножують у підвальних приміщеннях. Їм не потрібно людської крові для розмноження. Це чи затоплені підвали, де є прорив теплотрас», - зазначила вона.

Окрім того, розмноженню комарів сприяють і забруднення річок та озер. У таких місцях переважає небезпечний для здоров’я людини малярійний комар. Загалом в Україні їх зареєстровано 7 видів, з них 4 живуть у Львівській області, але тропічної малярії, за словами експертів, в Україні немає.

Особливий ажіотаж на антимоскітні засоби спостерігався перед травневими святами, коли люди масово виїздили на природу.

 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,80
39,84
EUR
42,82
42,88
PLN
9,82
9,87
Оголошення
live comments feed...