• Головна
  • Як відчувати себе впевнено в інформаційному океані?
Новини компаній
15:40, 21 липня 2021 р.

Як відчувати себе впевнено в інформаційному океані?

Новини компаній
Як відчувати себе впевнено в інформаційному океані?, фото-1

Кількість інформації навколо нас росте в геометричній прогресії. Соціальні мережі плодяться як гриби, способи комунікації та створення контенту спрощуються, в результаті чого з'являється маса можливостей доносити свій контент тим, у кого раніше такої можливості не було. З'являється все більше різних "блогерів", новинних видань з гучними назвами, а за фактом, - онлайн-проектів ентузіастів-одинаків, так і просто кількісне збільшення людей, які потенційно можуть скористатися інтернетом само по собі є чинником зростання джерел інформації.

Пошукові системи з кожним днем ​​вчаться оперувати все більшою кількістю даних, з'являються програмні комплекси, здатні справлятися з величезними масивами даних (big data), з'являються нейромережі, що копіюють поведінку людини і здатні замінювати його навіть в створенні контенту!

Як в цьому океані інформації залишатися при здоровому розумі і які навички потрібно виховати в собі, щоб відчувати себе впевнено? Про це наша стаття.

Навички інформаційного покоління

  • У сучасному інформаційному контексті на передній план виходить насамперед навик грамотно створювати свої власні кордони. Простіше кажучи, вміння говорити «ні» всьому тому, що вам не корисно, не потрібно і не розвиває вас. З цим у сучасного покоління, м'яко кажучи, - серйозні проблеми. Люди читають все підряд і що попало, довіряють першим зустрічним "в онлайні" і готові стати їх адвокатами просто так. Тому що психологія. Тому якщо вам раптом в рекламі пропонують почитати, наприклад, новини релігії, - не означає, що потрібно обов'язково клікнути.
  • Системне мислення. Ще один важливий навик. Це дуже популярний термін і під ним розуміється теж зазвичай що попало. Але щоб правильно сприйняти цей термін, необхідно звернутися до бізнесу, тому що термін народився саме там. Зазвичай під цим поняттям розуміють людину організовану, дисципліновану, здатну діяти відповідно до плану. Однак, це ще не системне мислення. У бізнесі під системним мисленням розуміється здатність створювати робочі продукти, використовуючи різні інтереси і системні описи. І дає воно універсальність, швидкість і якість. В результаті створюються успішні системи. Це така поведінка інтелекту, яка дозволяє нам не відволікатися на другорядне, фокусуючись на головному. Тут вже ніякі християнські вірші в інстаграм не зможуть нас відвернути від виконуваної задачі.
  • Тренована воля. Цей навик дозволяє легко "взяти себе в руки", коли увага розпливається, а концентрація наказала довго жити. Однак, молоде покоління вкрай погано нею володіє. Їм набагато звичніше і зручніше "плисти за вітром", куди дме. А дме зазвичай в сторону неробства і "встромляння" в телефон. Тренування волі здійснюється через жорстку дисципліну і ніяк інакше. А дисципліна - це дотримання правил. Тому розробіть самі для себе правила і вчіться їх дотримуватися, формуючи навик.

Післямова

Інформаційний океан - небезпечне місце. Для більшості він стає бермудським трикутником. Однак, маючи необхідний набір навичок, ви можете стати впевненим капітаном, ведучі свій корабель крізь непокірні хвилі інформації. Якщо ви хочете самі керувати своїм життям, сьогодні без цих навичок - нікуди.

Вони допоможуть розібратися в джерелах інформації, дадуть можливість сформувати свої власні "білі списки", наділять здатністю відрізняти, де дійсно біблійна археологія, а де маніпуляції альтернативників, якщо мова йде про древні цивілізації, наприклад.

Формуйте власну здатність критичного мислення і ви завжди будете почувати себе впевнено в море інформації!

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,87
39,90
EUR
42,94
42,99
PLN
9,92
9,95
Оголошення
live comments feed...