• Головна
  • У Львові введено нову схему підключення газу
15:40, 14 травня 2013 р.

У Львові введено нову схему підключення газу

З 1 січня цього року введена нова схема приєднання споживачів до газових мереж. Тепер людям не потрібно бігати по різних кабінетах і збирати підписи по різних інстанціях, а просто подати документи в «Єдине вікно» ПАТ «Львівгаз».

Про це сьогодні, 14 травня, під час прес-конференції  повідомив заступник голови правління по іншій діяльності ПАТ «Львівгаз» Станіслав Улан.

За його словами, ці нововведення регламентовані ЗУ «Про внесення змін до деяких законів України щодо плати за приєднання до мереж суб’єктів природних монополій України», який був прийнятий у червні минулого року.

«Тепер процедура приєднання до газових мереж спрощується. Крім того, прописана відповідальність газорозподільчих і газопостачальних підприємств», – зазначив Улан.

Як позитив для споживачів газовики відзначають також те, що після цих нововведень обслуговування нового газопроводу одразу бере на себе «Львівгаз» і, відповідно, буде ремонтувати його в разі потреби за власний кошт.

Передбачено два типи приєднання – стандартне і нестандартне.

Як роз’яснив начальник управління з експлуатації газового господарства м. Львова ПАТ «Львівгаз» Павло Сербан, стандартне здійснюється у разі, якщо відстань від газової мережі до приєднуваного об’єкта не перевищує 10 м у місті і 25 м у сільській місцевості, а потужність газоспоживання не більше як 16 м куб. за годину.

Тоді вартість приєднання і встановлення лічильника – від 6990 грн до 10770 грн і залежить від місцевості, типу лічильника і типу газопроводу. Вартість прокладання самого газопроводу залежить від проекту і складності робіт.

Нестандартне приєднання здійснюється у тому випадку, коли відстань до точки приєднання перевищує 10 м у місті і 25 м у селі, а потужність об’єкта перевищує 16 м куб. за годину. Тоді вартість послуги визначається проектно-кошторисною документацією на зовнішнє газопостачання індивідуально для кожного випадку приєднання.

У цій складній процедурі, як зазначили представники «Львівгазу», тепер споживач участі не бере. Щоб підключитися до мережі, йому потрібно прийти до «Єдиного вікна», написати заяву, заповнити опитувальний лист, надати документи, що підтверджують право власності чи право користування на об’єкт. «Упродовж 15 днів документи опрацьовуються, здійснюється обстеження і визначається, який тип підключення потрібен», – розповів начальник сектору «Єдине вікно» ПАТ «Львівгаз» Петро Рапавий.

Він додав також, що у випадку стандартного приєднання замовнику пропонується типовий договір, а весь комплекс робіт займає до трьох місяців. Якщо ж ідеться про нестандартне приєднання, тоді замовнику видаються технічні умови, на підставі яких проводяться проектні роботи.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,84
39,87
EUR
42,84
42,89
PLN
9,87
9,90
Оголошення
live comments feed...