• Головна
  • Вакцинація у Львові та області: очікується поставка нової американської вакцини
13:21, 16 липня 2021 р.
Надійне джерело

Вакцинація у Львові та області: очікується поставка нової американської вакцини

На Львівщину мають доставити першу партію нової американської вакцини Moderna.

16 липня у Львівській ОДА відбувся брифінг щодо епідситуації в області. Як повідомляє кореспондентка 032.ua, стало відомо, що на Львівщину мають доставити на наступному тижні нову американську вакцину Moderna у кількості 60 тисяч доз.

Як розповів регіональний координатор з питань вакцинації від коронавірусної інфекції у Львівській області Олег Когут, загалом для Львівщини передбачили 120 тисяч доз. Американською вакциною Moderna наразі вакцинуватимуть організовані колективи, однак розглядатимуть можливість використання її і у центрах вакцинації. Це РНК-вакцина, як і Pfizer. 

Щодо вакцинації у масових центрах у Львові та області, використовують вакцину Coronavac. Кількості доз Pfizer, яка поступила в область, наразі недостатньо, щоб її розпочали використовувати у Центрах масової вакцинації. Вчора отримали 8190 доз цієї вакцини, однак цю партію будуть використовувати лише для продовження вакцинування осіб, які очікують другу дозу, медичних колективів та освітян. 

Олег Когут зауважив, що наразі епідситуація на Львівщини залишається відносно стабільною. Фіксують меншу кількість хворих у порівнянні з попереднім місяцем. Зараз хворіє на коронавірус 360 мешканців області. 

Очікується, що рівень захворюваності зростатиме на період збільшення простудних сезонних захворювань. При цьому, розпочали виявляти новий штам коронавірусу "Дельта",  що викликає важчі клінічні форми захворювання. Це створює небезпеку значного росту захворюваності. Окрім того, жителів закликають не забувати про дотримання карантинних вимог.  

Наразі загалом у Львівській області провакцинували 248 613 осіб, із них другою дозою - 86 024 людей. Зокрема, щеплення вакциною  Covieshield  отримали - 38 403 особи, вакциною Astra Zeneca - 60 512, Coronavac - 87 905 та Pfizer - 61 793 особи. Щодня проводять щеплення близько 6 - 7 тисяч. Олег Когут зазначив, що такі темпи вважають недостатніми. На вихідних працюватиме 16 Центрів вакцинації, із них - 7 у Львові. 

Нагадаємо, станом на ранок 16 липня у Львові та області за минулу добу лабораторні центри провели 663 ПЛР-тести. Виявили 24 - позитивні, серед них 18 львів’ян.

Читайте також: Де зробити щеплення у Львові та області: графік роботи центрів вакцинації 17-18 липня

Фото умовне, автор: Роман Балук

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Львів #вакцинація #коронавірус #Львівщина #новини
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
40,00
40,15
EUR
43,02
43,12
PLN
9,89
9,92
Оголошення
live comments feed...