• Головна
  • У центрі Львова відкрили фотовиставку про ромських дітей, - ФОТО, ВІДЕО
13:42, 12 липня 2021 р.
Надійне джерело

У центрі Львова відкрили фотовиставку про ромських дітей, - ФОТО, ВІДЕО

У сквері "На Валах" між вул. Винниченка та Підвальною у Львові відкрили виставку світлин про ромський народ.

12 липня відбулося відкриття фотовиставки "Чотири стихії", яка присвячена красі та цінності ромського народу. Про це з місця події передає кореспондентка сайту 032.ua.

Як наголошують організатори, метою виставки є показати красу та цінність ромського народу, посприяти усвідомленню їхніх базових потреб та дестигматизації ромів у суспільстві. При цьому вони зазначають, що експозиція світлин акцентує увагу на тому, що ромська дитина, як і будь-яка інша, прагне щастя, любові та прийняття.

"Майже рік ми опікуємося декількома ромськими сім'ями. Ми побачили, що суспільство дуже стигматизує цих людей, що вони мають такі ж проблеми, як і інші мешканці нашого міста, а дуже часто - більші, тому що у них нема документів, а відповідно і нема права на лікування, освіту, на якісь зовсім елементарні речі. Їхні діти часто бувають голодні, їм важко знайти роботу, не тому що вони не хочуть, а тому що, по-перше, вони звикли так жити, по-друге, їх навряд хтось візьме на роботу... Відтак, спілкуючись з ними, ми зрозуміли, що вони хотіли б щось змінити, але їм нема кому протягнути руку допомоги", - розповіла ініціаторка та кураторка проєкту, директорка Львівського міського центру соціальних служб "Між Нами" Алла Горбач. 

Вона додала, що фотовисткавка покликана привернути увагу до цієї проблеми і є лише першим кроком до соціалізації ромських сімей і дітей у суспільство. 

У центрі Львова відкрили фотовиставку про ромських дітей, - ФОТО, ВІДЕО, фото-11

Окрім фотографій у експозицію входять чотири палаючі свічки, які символізують чотири стихії: вода - ромські діти відчувають брак питної води; вогонь - відсутність тепла стає причиною хронічних і невиліковних захворювань; земля - вони народжуються, живуть і помирають просто неба; вітер - вони мають свободу, але позбавлені можливостей.

Читайте також: Безкоштовні кінопокази у львівському Парку культури: стало відомо, коли розпочнеться сезон

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Львів #фотовиставка #роми #діти
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,78
39,84
EUR
42,78
42,83
PLN
9,86
9,88
Оголошення
live comments feed...