• Головна
  • У Львові відзначили шляхетну львівську родину
16:11, 11 травня 2013 р.

У Львові відзначили шляхетну львівську родину

У Львові родині Горинів-Мацелюхів присвоїли звання «Шляхетної львівської родини».

У великій сесійній залі Ратуші в рамках святкування дня міста відбулося урочисте засідання і нагородження. Цю родинувизналаи за значні заслуги кількох поколінь у боротьбі за національне відродження та становлення української державності, збереження, продовження та утвердження традицій наукового, мистецького та культурного середовища

KOV_8459_800_Goryn

 «Сьогодні я щаслива, що дожила до цього дня, що народилася на Львівщині, вчилася у Львова - у місті королівському, де процвітає велика духовність», - розповіла Ольга Горинь-Мацелюх.

«Львовом потрібно жити. І мені здається, що наша родина і наші брати жили Львовом. Тут вони сформувалися, тут сформувався їх дух, їх свідомість, тут вони боролися і тут вони перемогли. Я вдячний, що місто сформувало і мене - людину і громадянина.

KOV_8463_800_Goryn_M

 Якщо людина відчула себе громадянином Львова, вона мусить бути і добрим громадянином України. Львове, я завжди з тобою! Львове, я твій навіки! Думаю, що Львів такий самий є і для мене», - зазначив Микола Горинь.

 Довідка

Родина Горинів-Мацелюхів – відомих українських політиків, науковців, митців.

Михайло Горинь (17.06.1930 – 13.01.2013) – український правозахисник, дисидент і політв’язень радянських часів, народний депутат України 1-го скликання, почесний голова Республіканської християнської партії, двоюрідний небіж Миколи Лебедя.

Богдан Горинь (народився 10 лютого 1936р.) – український політичний та громадський діяч, народний депутат України 1-го та 2-го скликань, журналіст, мистецтвознавець, політолог, колишній дисидент. Член президії товариства «Україна», член Центрального проводу Республіканської християнської партії. Двоюрідний небіж Миколи Лебедя.

Микола Горинь (народився 29 січня 1945р.) – громадсько-політичний діяч, брат Михайла та Богдана Горинів, двоюрідний небіж Миколи Лебедя.

В 1990 році обраний депутатом Львівської обласної ради, з квітня 1992 року – голова ради. У 1994 році обраний головою Львівської обласної ради і головою обласного виконавчого комітету. 1995-1997 роки – голова Львівської обласної державної адміністрації.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,87
39,92
EUR
42,95
43,02
PLN
9,90
9,98
Оголошення
live comments feed...