• Головна
  • «Писанку, розмальовану зірками буде виставлено на благодійний аукціон», - А. Сидор (ФОТО)
09:40, 30 квітня 2013 р.

«Писанку, розмальовану зірками буде виставлено на благодійний аукціон», - А. Сидор (ФОТО)

У Львові біля пам’ятника Володимиру Івасюку на проспекті Шевченка учасники музично-мистецького «Проекту ІВАСЮК» та сестра композитора Галина Івасюк розмалювали метрову писанку «Червона рута». За словами організаторів Фестивалю Писанок, цей мистецький шедевр після доопрацювання відомим художником Юрієм Кох буде виставлено на благодійний аукціон.

Писанка Червона рута - Галина Івасюк та Юрій Кох

 «Відомі художники Юрій Кох та Ольга Погрібна-Кох вже заклали основу зображення писанки «Червона рута». Сьогодні зірки-учасники музично-мистецького «Проекту ІВАСЮК», а це - Павло Табаков, Наталка Карпа, Оксана Муха, гурт «Піккардійська терція»  та капела «Трембіта», доповнили її своїми цікавими елементами та автографами. Дуже важливо, що до створення писанки, яку ми присвятили 64 річниці з дня народження Володимира Івасюка, долучилась і сестра композитора Галина Івасюк», - розповів Андрій Сидор, директор Фестивалю Писанок у Львові, організатор музично-мистецького «Проекту ІВАСЮК».

Червона рута - розмальовування писанки учасниками Проекту ІВАСЮК

 За його словами, вже готову писанку буде виставлено на благодійний аукціон 12 травня на площі Ринок. Вилучені кошти будуть скеровані на придбання обладнання для киснево-синглетної терапії для Міської дитячої клінічної лікарні, що на вул. Пилипа Орлика, 4.

«Мені дуже приємно, що великодню писанку, створену відомими естрадними артистами та митцями, присвячену пам’яті Володі, віддадуть на благу справу. Разом вони зробили шедевр, який для мене є безцінним», - додала Галина Івасюк.

Також під час завершальної частини ІІІ Фестивалю Писанок у Львові  з 1 по 6 травня на площі Ринок відкриють «Великодній писанковий ярмарок», «Галерею мистецьких писанок», «Великодню арт-майстерню»,пройдуть різноманітні майстер-класи з виготовлення та розфарбовування писанок, відбудуться святковий великодній концерт, виступи християнських колективів, показ фільмів на великодню тематику та конкурс на найсмачнішу паску.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизируйтесь, чтобы оценить
Авторизируйтесь, чтобы оценить

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,34
39,38
EUR
42,75
42,90
PLN
9,89
9,91
Оголошення
live comments feed...