• Головна
  • У Львові слідчий СБУ привласнив 24 кілограма золота та срібла, - ФОТО
13:45, 17 травня 2021 р.
Надійне джерело

У Львові слідчий СБУ привласнив 24 кілограма золота та срібла, - ФОТО

Слідчі теруправління ДБР у місті Львові завершили досудове розслідування за фактом привласнення арештованих ювелірних виробів із золота та срібла на понад 8,5 мільйона гривень.

Як повідомляє пресслужба ДБР встановлено, що у листопаді 2018 року в Міжнародному аеропорті «Львів» працівники СБУ вилучили ювелірні вироби із золота та срібла вагою понад 24 кг, які громадянин перевозив незаконно. Після чого за фактом можливих протиправних дій митників, а саме ймовірного сприяння громадянину у незаконному переміщенні цих виробів, було відкрито кримінальне провадження.

У Львові слідчий СБУ привласнив 24 кілограма золота та срібла, - ФОТО, фото-1, Фото: ДБР

Фото: ДБР

Вже наприкінці 2018 року ухвалою районного суду міста Львова на вироби було накладено арешт, а у січні 2019 року один зі слідчих СБУ отримав тимчасовий доступ до них для нібито проведення судових експертиз.

У Львові слідчий СБУ привласнив 24 кілограма золота та срібла, - ФОТО, фото-2, Фото: ДБР

Фото: ДБР

Проте, 14 січня 2019 року вказаний правоохоронець протиправно повернув арештовані ювелірні вироби «власнику».

Загальна вартість виробів у брухті складає 8 650 715 грн. Обвинувальний акт направлено до суду.

У Львові слідчий СБУ привласнив 24 кілограма золота та срібла, - ФОТО, фото-3, Фото: ДБР

Фото: ДБР

Слідчий в особливо важливих справах одного з відділень Управління Служби безпеки України у Львівській області обвинувачується у перевищенні службових повноважень, тобто умисному вчиненні працівником правоохоронного органу дій, які явно виходять за межі наданих йому прав чи повноважень, що спричинили тяжкі наслідки (ч. 3 ст. 365 КК України).

У разі доведення вини йому загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 7 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років.

Процесуальне керівництво досудовим розслідуванням у кримінальному провадженні здійснює Спеціалізована прокуратура у військовій та оборонній сфері Західного регіону.

Обвинувальний акт відносно громадянина, у якого вилучили зазначене срібло та золото, направлений до суду раніше слідчими СБУ. (ст. 388 КК України — незаконні дії щодо майна, на яке накладено арешт, заставленого майна або майна, яке описано чи підлягає конфіскації).

Читайте також: Підбурював дати хабар суддям: у Львові затримали адвоката, - ФОТО





Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Львів #СБУ #ДБР #золото #срібло
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,78
39,87
EUR
42,77
42,80
PLN
9,82
9,87
Оголошення
live comments feed...