• Головна
  • Цьогоріч на Львівщині планують відремонтувати понад 500 км доріг, - ВІДЕО
13:55, 6 травня 2021 р.
Надійне джерело

Цьогоріч на Львівщині планують відремонтувати понад 500 км доріг, - ВІДЕО

На Львівщині цього року хочуть відремонтувати понад пів тисячі кілометрів доріг.

У рамках програми "Велике будівництво" у Львівській області цього року планують відремонтувати близько 200 км доріг місцевого значення та 365 км державного. Про це 6 травня під час брифінгу повідомили заступник голови Львівської ОДА Юрій Бучко та керівник Служби автомобільних доріг у Львівській області Олег Береза, передає кореспондент сайту 032.ua.

"Програма президента "Велике будівництво" - це дійсно важливий інфраструктурний проєкт, на який і минулого, і цього року виділяли значну суму коштів. Якщо говорити про 2021 рік, то на дороги загального користування місцевого значення, які перебувають на балансі департаменту дорожнього господарства, цього року виділено 1 млрд 167 млн грн… Буквально два тижні тому для області додатково передбачили фінансування у розмірі 162 млн грн", - розповів  Юрій Бучко.

За ці кошти на Львівщині планують відремонтувати 42 дороги місцевого значення: мова йде про близько 200 км доріг. Як зауважив заступник голови Львівської ОДА, станом на зараз із 42 об’єктів на 21 вже ведуться роботи. Зокрема, це дороги Рава-Руська - Гайок, Мшанець - Стрілки, Перемишляни - Чемеринці - Плугів,  Садковичі - Чернихів, Турка - Східниця, вулиця Івана Франка у Підбужі.

Окрім цього Юрій Бучко додав, що цього року продовжать роботи на дорогах Славське - Хащованя та Бориня - Боберка, яка є під’їзною до майбутнього міжнародного пункту пропуску Боберка - Смольнік та забезпечує виїзд на дорогу Н-13 Львів - Самбір - Ужгород. У проєкті Малого карпатського кола, за його словами, передбачено будівництво двох нових доріг, які з’єднають Львівську область із Закарпатською - від села Хащованя до Верхнього Студеного. А також Львівщину з Івано-Франківщиною - від Верхньої Рожанки до села Сеничів. 

Своєю чергою керівник Служби автомобільних доріг у Львівській області зазначив, що цього року планують відремонтувати понад 365 км доріг державного значення.

"У планах роботи по 50 об’єктах. Серед них дорога Р-15 Ковель - Жовква, де найближчим часом візьмуться за поточний середній ремонт на ділянці від Великих Мостів до Жовкви. Також активно ведуться роботи на дорозі Т-14-25, яка є так званим великим транзитним кільцем навколо Львова: мова йде про ділянку від Жовкви до Кам’янки-Бузької. Завершуємо роботи від Городка до Повітно, де вже почали стелити верхній шар. Окрім цього, погодні умови нам вже дозволяють вийти на будівництво об'їзної дороги міста Трускавець...", - зазначив посадовець.

Читайте також: На Львівщині розібрали обвалений міст: яка ситуація наразі








Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Львівщина #дороги #ремонтдоріг
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
41,50
41,60
EUR
45,10
45,20
PLN
10,50
10,53
Оголошення
live comments feed...