• Головна
  • Куди поїхати біля Львова та що можна побачити: 5 цікавих ідей
14:35, 5 травня 2021 р.
Надійне джерело

Куди поїхати біля Львова та що можна побачити: 5 цікавих ідей

Добірка ідей, куди поїхати біля Львова та що можна побачити. 

Весною, коли погода покращується, досить актуальним є відпочинок на свіжому повітрі, туризм. Люди намагаються обрати ті локації, де можна помилуватися краєвидами і природою. Про це зазначили у пресслужбі Львівської ОДА, а також пропонують добірку місць, куди можна поїхати та відпочити на Львівщині. 

  • Відпочинок на травневі свята у Тустані

У суботу, 8 травня, відбудуться  подія "Гаївки в Тустані". Проведуть святкування у селі Урич біля церкви св. Миколая. Сам захід пройде безкоштовно, однак є вимога до тих, хто захоче долучитися - потрібно прийти у вишиванці.  

Тустань, Фото: uk.wikipedia.org

Тустань, Фото: uk.wikipedia.org

  • Національні парки й заповідники

Весною є актуальними поїздки у місця, де росте багато квітів, де можна погуляти та пофотографуватися. Зокрема, квітучу місцину можна знайти унаціональному природному парку "Північне Поділля" - гора Макітра, висотою 343 метри, яка розташована у низькогірному пасмі Вороняки між селами Бучина, Гаї-Дітковецькі й Суховол. 

Ще одна популярна квітуча місцевість - ландшафтний заказник "Стариці Дністра" із долиною "диких тюльпанів". Однак насправді росте там рябчик шаховий, який дуже схожий з вигляду на тюльпани. Квіти можна побачити біля ріки Дністер поруч із селами Верин і Надітичі. При цьому, зривати їх не можна, вони занесені до Червоної книги України.

Квіти - рябчик шаховий, Фото: uanews.org

Квіти - рябчик шаховий, Фото: uanews.org

  • Сплави

Сплави на Львівщині проводять у північній частині області на ріках Західний Буг та Рата у Червоноградському районі. Людям, які полюбляють активний відпочинок, є можливість сплавлятися, а також займатися екстремальним рафтингом на гірській ріці у південній частині області на ріках Опір та Стрий. Організаторами усіх сплавів зазвичай виступають туристичні клуби.

  • Майстер-класи

Одна із ідея, як вдало провети відпочинок на Львівщині - відвідати майстер-клас. Для прикладу, виготовленню ляльок-мотанок з ниток навчають у Історико-краєзнавчому музеї "Сколівщина". У селі Нагуєвичі й околиці можна побувати на майстер-класах з ткацтва, ковальства та лозоплетіння.

У місті Турка майстриня Олександра Цуняк навчає розписування писанок з бойківськими орнаментами. У ведмежому притулку в селі Жорниська біля Львова спеціалізуються на майстер-класі з виготовлення місцевої цікавинки - яворівської забавки. 

  • Екскурсії на ферми

Цікавими та популярними є і екскурсії на ферми в області. На Львівщині є понад два десятки фермерських господарств, які готові до прийому туристів, однак лише за попередньою реєстрацією. У Львівськиій ОДА створили проєкт "Гастромандри Львівщиною", ознайомитись із мапою ферм, що влаштовують екскурсії, можна за посиланням

Буйволи із еко-ферми "Плай", Фото опублікували: пресслужби Львівської ОДА

Буйволи із еко-ферми "Плай", Фото опублікували: пресслужби Львівської ОДА

Читайте також: Вулиці Львова. Як добре ви знаєте місто, - ТЕСТ

Фото на головній: respecthotel.com.ua

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Львів #відпочинок #Львівщина #новини
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
41,50
41,60
EUR
45,10
45,20
PLN
10,50
10,53
Оголошення
live comments feed...