• Головна
  • Кухня львівського МакДональдз на власні очі: як насправді "народжуються" ідеальні бургери та картопля фрі
Новини компаній
15:00, 20 травня 2021 р.
Надійне джерело

Кухня львівського МакДональдз на власні очі: як насправді "народжуються" ідеальні бургери та картопля фрі

Новини компаній

Як часто, купуючи щось у МакДональдз, ви задумувалися, як все працює зсередини?! Як у них виходить робити неймовірно соковиті бургери і таку довгу картоплю фрі?

Ми знаємо відповіді на ці питання! Адже журналістка сайту 032.ua "проінспектувала" один з львівських закладів МакДональдз, який розташовується на проспекті Шевченка. Екскурсію проводив директор закладу Петро Кінаш, який пройшов у мережі всі щаблі кар’єрного зростання – від рядового працівника до директора ресторану.

"На власні очі": як готують бургери та картоплю фрі

Перед початком екскурсії одягаю спеціальну "екіпіровку" – халат, бахіли, шапочку, рукавички і, звісно, маску, також мені потрібно було пройти ПЛР-тестування. І ось переді мною святая святих ресторану – кухня. "Це серце нашого виробництва", – каже Петро Кінаш, коли ми переступаємо поріг кухні.

Кухня львівського МакДональдз на власні очі: як насправді "народжуються" ідеальні бургери та картопля фрі, фото-1

Найперше оглядаємо гриль, де готують біфштекси для бургерів. Його чистять після кожного смаження. Самі м’ясні біфштекси постачає Козятинський м’ясокомбінат, який розташовується на Вінниччині. Біфштекси складаються зі 100% яловичини, без додавання жодних спецій і зберігаються у гігантських холодильних камерах при температурі -18°С. У ресторані їх смажать на грилі без олії при температурі 217°C зверху і 177°C знизу, і тільки після приготування вже солять та перчать. І вуаля – ідеальний біфштекс для бургера готовий!

Кухня львівського МакДональдз на власні очі: як насправді "народжуються" ідеальні бургери та картопля фрі, фото-2

Що стосується ароматних булочок для бургерів, то їх випікають у Дніпрі з борошна найвищого ґатунку вітчизняного виробництва, води, дріжджів, соняшникової олії й цукру. 

Мариновані огірки для бургерів вже понад 20 років незмінно постачаються з півдня України. Ще більш соковитими ці бугери робить кетчуп із херсонських томатів. Щорічно всі інгредієнти, що постачаються в МакДональдз, "інспектують" на смак та якість в мюнхенській лабораторії.

Над робочими поверхнями на кухні закладу розміщені так звані електронні годинники, які фіксують час придатності тих чи інших продуктів, коли він стікає – вмикається звуковий сигнал і продукцію замінюють. Як пояснює Петро Кінаш, ця система гарантує, що кожен відвідувач МакДональдз отримає якісний, свіжий бургер чи хрумку картопельку фрі. 

Як же готують улюблену багатьма картоплю фрі? Фішка у тому, що для цього беруть картоплю сорту Інноватор, довжина однієї картоплини в середньому становить 20 см. Не хвилюйтеся, це природний сорт і ніяких ГМО тут нема. Що стосується фритюру, у якому готується картопля, то тут використовують найсучасніше обладнання, де олія проходить декілька етапів фільтрації. Після приготування картопля фрі зберігається до 5 хвилин. 

"У МакДональдз ви в безпеці". Про взірцеві стандарти чистоти, якості та безпечності

ТОП-4 цікаві факти, які варто знати:

  • Будь-яка страва тут проходить близько 100 перевірок на різних етапах приготування – від моменту вирощування сировини на полях, транспортування, до самого процесу виробництва. Щомісяця у кожному ресторані проводяться мікробіологічні дослідження готової продукції.
  • Чисто майже як в операційній. Поверхні на кухні та в зоні обслуговування протирають щонайменше щогодини, а щоночі відбувається генеральне прибирання та дезінфекція обладнання. Кожні 3 години працівники ресторану змінюють маски, щогодини миють руки спеціальним антибактеріальним милом та змінюють рукавички. Термінали для оплати, диспенсери для дезінфікуючих засобів, ручки вхідних дверей зі сторони залу та вулиці протирають кожні дві години. А столи і таці – після кожного відвідувача.
  • МакДональдз перший в Україні почав використовувати систему НАССР, яка є важливим інструментом для контролю якості харчових продуктів на виробництві та рекомендована Міністерством охорони здоров'я для закладів громадського харчування. 
  • Мережа підтримує місцевого виробника: 60% постачальників МакДональдз – українські підприємства. Вони регулярно проходять 4 суворі аудити на рік: як заплановані, так і неоголошені незалежними аудиторськими компаніями.
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Макдональдз #Львів #McDonald’s Ukraine
Високі оцінки користувачів за Достовірність
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Оголошення
live comments feed...