• Головна
  • Коронавірус у Львові та області: більшає госпіталізацій і тих, хто потребує ШВЛ, - ВІДЕО
13:07, 2 квітня 2021 р.
Надійне джерело

Коронавірус у Львові та області: більшає госпіталізацій і тих, хто потребує ШВЛ, - ВІДЕО

У Львові та області зберігається складна ситуація з коронавірусом: збільшується кількість хворих, які потребують госпіталізації, а також підключення до апаратів штучної вентиляції легень.

Як наголосила під час брифінгу 2 квітня в. о. генерального директора Львівського обласного лабораторного центру МОЗ України Наталія Іванченко, область стійко залишається у "червоній" зоні карантину.

"На жаль, збільшується частка хворих, які потребують госпіталізації. Станом на сьогоднішній ранок понад 3 тисячі людей перебувають на стаціонарному лікуванні в закладах охорони здоров’я Львівщини", - зазначила вона.

При цьому Наталія Іванченко, на Львівщині заповнено 71,4% COVID-ліжок. Найбільша кількість хворих у лікарні швидкої медичної допомоги Львова - 509 осіб.

За її словами, Львівщина перевищує встановлені нормативні показники, якими визначають зони епідемічної небезпеки, тому область стійко залишається в зоні "червоній" зоні.

"Окрім цього, зростає частка людей, що перебувають на лікуванні у відділеннях реанімації та інтенсивної терапії, і які потребують підключення до апаратів штучної вентиляції легень (за інформацією Львівської ОДА, в реанімаціях є 236 людей, серед них до апаратів штучної вентиляції легень підключено 68 пацієнтів, - ред.). На жаль, на Львівщині вже зафіксовано понад 2600 летальних випадків захворювання. Тому тенденція на сьогоднішній день є тривожною і потребує від кожного усвідомлення того, що звичайна маска, соціальна дистанція і гігієна рук не є чиєюсь вигадкою, це ті елементарні речі, які можуть комусь врятувати життя", - каже медик.

Вона нагадала, що наразі у Львівській області триває проведення вакцинальної кампанії проти коронавірусу: станом на сьогоднішній ранок щеплено 14 300 людей.

Як відомо, на Львівщині минулої доби зареєстрували коронавірусний антирекорд - 1668 нових випадків. Загалом у Львові та області цю небезпечну хворобу вже підхопили у 106 479 людей. Зокрема, 80 141 хворому вдалося одужати, водночас коронавірус вже забрав життя 2 672 людей.

Нагадаємо, через збільшення кількості хворих і погіршення епідемічної ситуації у Львові та області оголошено локдаун. Так, у місті впровадили посилений карантин з 19 березня, наразі мерія продовжила його до 12 квітня. Також, як відомо, із 25 березня на території Львівської області офіційно запровадили "червоний" рівень карантину, детальніше про це читайте за посиланням.

Читайте також: В Україні підтвердили "південноафриканський" штам коронавірусу: чи виявляли на Львівщині

Фото на головній: УП

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#коронавірус #Львівщина #Львів #COVID #червоназона
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,87
39,92
EUR
42,95
43,02
PLN
9,90
9,98
Оголошення
live comments feed...