• Головна
  • Зареєстровано законопроект, який допоможе повернути незаконно приватизовані гуртожитки ЛАЗу
17:14, 17 квітня 2013 р.

Зареєстровано законопроект, який допоможе повернути незаконно приватизовані гуртожитки ЛАЗу

У Верховній Раді України зареєстровано законопроект, який допоможе повернути у власність громади раніше незаконно приватизовані гуртожитки збанкрутілих державних підприємств.

 Зокрема, йдеться про законопроект №2682 «Про внесення змін до Закону України «Про забезпечення реалізації житлових прав мешканців гуртожитків», поданий народним депутатом України Ігорем Васюником. Зміни передбачають уточнення сфери застосування закону та удосконалення окремих положень про передачу гуртожитків у власність територіальних громад.

 «Після приватизації/ корпоратизації державних підприємств гуртожитки, що їм належали, увійшли до статутних капіталів господарських товариств. Через недосконалість українського законодавства гуртожитки приватизували по суті разом із людьми. На сьогодні кількість людей, які мешкають саме у приватизованих гуртожитках є, на жаль, дуже значною у розрізі всіх мешканців гуртожитків. Якщо говорити про Львів – таким чином були приватизовані гуртожитки Львівського автобусного заводу, в яких на сьогодні проживає близько 1,5 тисячі людей. Мешканці таких гуртожитків не можуть приватизувати свого житла, ні приписати в кімнатах власних дітей і живуть під постійним страхом опинитись не сьогодні-завтра на вулиці», - зазначив Ігор Васюник.

 За його словами, з прийняттям відповідних змін до закону, можна буде розпочати процес передачі гуртожитків у комунальну власність та приватизацію житла його мешканцями.

Законопроектом також пропонується положення, за яким у разі відмови власника гуртожитку приймати рішення про передачу його у власність територіальної громади, таке рішення приймає суд за позовом відповідного органу місцевого самоврядування.

 «Проблема з гуртожитками, які незаконно передають та перепродують разом з людьми існує по всій України. Це стосується не лише Львова, а й Києва, Чернігова, Луганська, Криму (Євпаторія), Запоріжжя, Херсону, Донецька, Вінниці, Черкас та Дніпропетровська. Це тисячі людей, які протягом багатьох років борються за конституційне право на житло», - додав І. Васюник.

 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,84
39,87
EUR
42,84
42,89
PLN
9,87
9,90
Оголошення
live comments feed...