• Головна
  • Максим Степанов у Львові: як відбувся робочий візит міністра охорони здоров'я, - ФОТО, ВІДЕО
21:27, 12 березня 2021 р.
Надійне джерело

Максим Степанов у Львові: як відбувся робочий візит міністра охорони здоров'я, - ФОТО, ВІДЕО

12 березня міністр охорони здоров'я України Максим Степанов прибув до Львова із робочим візитом. Побував у медичних установах, які залучені до надання екстреної меддопомоги, взяв участь у конференції з питань трансплантології та долучився до брифінгу для журналістів. Кореспондентка 032.ua пропонує дізнатися, як це відбувалося. 

Візит до медичних установ Львівщини  

Міністр відвідав Клінічну лікарню швидкої медичної допомоги Львова та Новояворівську райлікарню імені Юрія Липи. Він зауважив, що для міністерства є важливою взаємодія з лікарями. Новояворівська райлікарня приймає хворих на коронавірус. Там реконструювали приймальне відділення, закупили сучасне обладнання (рентген-апарат та апарат УЗД).

У лікарні швидкої меддопомоги міста міністр оглянув нове обладнання. Зокрема, хірургічну роботизовану систему Da Vinci та був на операції, яку виконували із застосуванням цього апарату, а також новий ангіограф. Керівник лікарні Олег Самчук розповів, що у медзакладі є два ангіографи, однак потрібно ще два. Максим Степанов запевнив, що посприяє у закупівлі.

За його словами, він вдруге у цій лікарні, розвиток у медзакладі відбувається щодня та постійно зростає кількість врятованих людей. 

Конференція з питань трансплантології

У Львові провели урочистість з нагоди річниці старту розвитку трансплантології у Клінічній лікарні швидкої медичної допомоги. До  події долучилися люди, які отримали донорські органи, лікарі, представники влади, уряду, парламенту, Верховної ради. 

Зокрема, Максим Степанов зазначив, що є ціль отримати трансплантаційну незалежність в Україні. За його словами, Львів є одним із лідерів у питанні трансплантації, зокрема лікарня швидкої медичної допомоги міста. За рік там провели найбільшу в Україні кількість посмертних пересадок. 

Максим Степанов під час конференції, Фото: Роман Балук

Максим Степанов під час конференції, Фото: Роман Балук

Брифінг для журналістів: що говорив міністр

Під час візиту міністра у Львові провели брифінг для журналістів. Він розповів, що у Львівській області планують збільшити кількість щеплень від коронавірусу за добу. Йдеться про вакцинацію від 700 людей за день та постійне зростання.

Наразі в області зростає кількість захворілих. Заповнено понад 50% ліжок у медзакладах. Львівська область наближається до "червоної" зони епідемічної небезпеки. Максим Степанов зауважив, щоб не допустити перехід у "червону" зону, є можливість запровадити обмежувальні заходи, щоб стримати поширення коронавірусу. 

Максим Степанов, Фото: Роман Балук

Максим Степанов, Фото: Роман Балук

Читайте також: Як триває реконструкція приймального відділення в червоноградській лікарні, - ФОТО, ВІДЕО

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Львів #032.ua #Максим_Степанов #Львівщина #новини
0,0
Оцініть першим
Авторизируйтесь, чтобы оценить
Авторизируйтесь, чтобы оценить

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,37
39,41
EUR
42,85
42,90
PLN
9,90
9,92
Оголошення
live comments feed...