• Головна
  • Львів дозволяє перебування вдома невиліковно хворих дітей
08:57, 16 квітня 2013 р.

Львів дозволяє перебування вдома невиліковно хворих дітей

Львів -- єдине місто в Україні, де на домашньому лікуванні від госпісу перебувають 18 невиліковно хворих дітей. Це пацієнти з важкими генетичними захворюваннями та онкологією.

Ними опікуються медики Західноукраїнського спеціалізованого дитячого медичного центру. “Ці діти вже ніколи не одужають, але вони також потребують постійного лікування, аби не було болю і вони мали можливість довше прожити, -- зауважила Іванна Андрейчук, лікар-анестезіолог комунального закладу Львівської обласної ради “Західноукраїнський спеціалізований дитячий медичний центр”. -- Ці дітки посміхаються, вони під опікою своїх батьків удома, вони можуть бавитися зі своїми братиками і сестричками, і у рідних стінах спокійно відійти в інший світ”.

Зі слів пані Андрейчук, суспільство не готове до дитячих госпісів на дому. Батьки хворих дітей бояться забирати своїх малюків з лікарень. Тому найважливішим завданням для медиків є підготовка дитини і батьків, надання необхідної апаратури та постійні бесіди. Другим кроком буде створення дитячого госпісу, де маленькими пацієнтами буде опікуватися спеціальний медперсонал.

Крім того, як зазначив отець Філіп, директор дитячого госпісу у польському місті Люблін, набагато дешевшою є опіка, надана вдома, аніж перебування хворих у лікарнях. “Ми хочемо, щоб діти, які помирають у лікарнях, змогли прожити свої останні дні вдома з батьками. За 16 років існування нашого госпісу у нас померло 200 дітей.

Зараз 51 дитина перебуває під наглядом. Ми їздимо по 150 кілометрів до них до дому, аби вони почували себе затишніше. За нашими підрахунками, таке лікування на дому коштує 1/6 від усієї загальної суми, яку вони раніше витрачали на перебування у лікарнях”, -- підсумував отець Філіп.

Нагадаємо, що Львів ініціює створення першого в Україні госпісу для дітей.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
41,50
41,60
EUR
45,10
45,20
PLN
10,50
10,53
Оголошення
live comments feed...