• Головна
  • На Львівщині збільшується кількість випадків повторної госпіталізації з COVID
12:20, 2 березня 2021 р.
Надійне джерело

На Львівщині збільшується кількість випадків повторної госпіталізації з COVID

У Львівській області фіксують щоденне збільшення кількості осіб, які потрапляють на стаціонарне лікування з COVID вдруге.

Як зазначила епідеміолог, керівник Львівського обласного лабораторного центру Наталія Іванченко, нині ніхто не може бути впевнений у тому, що не захворіє знову. Про це вона повідомила 2 березня під час брифінгу.

“Минулого тижня ми нарахували 86 таких осіб. Сьогодні ми говоримо про 102 такі повідомлення. Це є люди, в яких не просто вдруге реєструвався позитивний результат обстеження на коронавірус, а ті, стан яких потребував госпіталізації в стаціонари Львівської області. І згідно із повідомленням МОЗ, аналогічна ситуація відбувається в інших областях України”, - сказала Наталія Іванченко.

Також вона повідомила, що за інформацією Центру громадського здоров’я МОЗ України, на теренах Львівщини циркулює два генотипи коронавірусу: В1 та В1.1. “Тобто ні південноафриканського, ні лондонського поки що на теренах Львівщини виявлено не було”, - резюмувала вона.

Додамо, що наразі на Львівщині виявлено 79582 випадки коронавірусу. При цьому небезпечна хвороба вже забрала життя 2293 осіб, натомість одужало 69673 особи.

24 лютого Україна отримала 500 тисяч доз вакцини Oxford/AstraZeneca (Британія-Швеція). Її закупили за державні кошти. В Україні заплановано п’ять етапів вакцинації. Перший передбачає щеплення людей із критичним ризиком інфікування COVID-19, медичних працівників (які надають допомогу хворим на  коронавірус в умовах стаціонару) та військових, які беруть участь в ООС.

Вакцинацію на Львівщині розпочали 25 березня. Першими її отримали лікарі Львівської обласної інфекційної лікарні. Як це відбувалося, читайте за посиланням.

Читайте також: В Україні за добу 5 336 нових випадків зараження коронавірусом, одужали - 5 194 особи

Фото на головній: LIGA.net

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Львів #Львівщина #032 #коронавірус #COVID-19
0,0
Оцініть першим
Авторизируйтесь, чтобы оценить
Авторизируйтесь, чтобы оценить

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
40,00
40,15
EUR
43,02
43,12
PLN
9,89
9,92
Оголошення
live comments feed...