• Головна
  • У Львові вперше в Україні робот зробив операцію дитині, - ВІДЕО
14:06, 1 березня 2021 р.
Надійне джерело

У Львові вперше в Україні робот зробив операцію дитині, - ВІДЕО

У міській клінічній лікарні швидкої медичної допомоги вперше прооперували дитину з допомогою робота.

Як повідомили у пресслужбі Львівської міськради, з допомогою робота-хірурга daVinci прооперували 13-річну дівчинку з сусідньої області. Юна пацієнтка народилася із патологією кишківника. Цю проблему тричі намагалися усунути за допомогою хірургічного втручання, однак це сприяло лише погіршенню її самопочуття. Відтак у дитини розвинулася рецидивуюча кишкова спайкова непрохідність. Вона страждала від болю, що супроводжувався блювотою.

Уникнення ще одного оперування могло спричинити у дівчинки виникнення гострої кишкової непрохідності і навіть некрозу, що могло б призвести до смерті. Однак усунення спайок відкритим способом, яких уже було три, надалі загрожувало виникненням нових, що не могло вирішити проблеми.

З допомогою робота львівські лікарі зробили три проколи, розміром по вісім міліметрів кожен. У черевну порожнину дитини розмістили камеру, яка транслювала на монітор зображення. Хірург, поклавши руки на надчутливі сенсори, мав додатково ще дві «руки» і ліквідовував множинні спайки із мінімальною травматизацією здорових тканин. Така процедура зайняла понад 3 години. 

Операцію провели хірурги лікарні швидкої допомоги спільно зі своїми колегами з лікарні «ОХМАТДИТ». Зокрема, оперували: дитячий хірург Андрій Дворакевич, хірурги Андрій Стасишин та Артур Гураєвський, анестезіолог Віктор Юрченко.

Операція пройшла успішно. Дівчинку більше не турбують болі в животі, вона встає з ліжка і уже ходить коридором. Лікарі розповідають, що дівчина має шанс назавжди забути про свою проблему, хоча попереду у неї довга реабілітація. 

Читайте також: У Львові 4-річному хлопчику видалили пухлину рідкісним способом, - ФОТО

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#операція за допомогою робота у Львові #прооперували дівчину #вперше в Україні операція за допомогою робота #новини Львів #новини Львова
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
41,50
41,60
EUR
45,10
45,20
PLN
10,50
10,53
Оголошення
live comments feed...