• Головна
  • Захист кухні від жиру та запаху їжі
Новини компаній
15:11, 1 лютого 2021 р.

Захист кухні від жиру та запаху їжі

Новини компаній

Витяжка на кухні це не просто дань моді, це необхідний пристрій, який допоможе втримати аромати жарених страв на тій території, де вони готувались. Але мало хто знає, що витяжки запобігають осіданню кіптяви та жиру на стелі над варильною поверхнею.

Головне підійти до вибору зі знанням діла. На які ж фактори потрібно звернути увагу в першу чергу?

Тип установки

Якість витяжки, її потужність дуже важливі фактори. Проте першим чинником, на який треба зважити є тип її встановлення. Усі кухонні помічники поділяються на:

підвісні - їх підвішують під полицею або шафою, що знаходиться над плитою;

вбудовані – їх вбудовують у підвісну шафу чи в декоративний купол, що знаходиться над робочою поверхнею;

настінні – їх просто кріплять на стіну над плитою.

Потрібно пам’ятати про те, що відстань від пристрою до газової плити повинна бути не менше 80 см. Якщо на кухні використовується електрична варильна поверхня, то відстань може бути 70 см.

Підвісні витяжки

Витяжки цього типу ідуть у нижчій ціновій категорії. Це такий собі економ варіант, який може виглядати досить стильно, якщо підібрати його під стиль кухні.

Купити кухонні витяжки можна тут, різноманітний вибір, якість та довговічність гарантовано. Витяжки підвісного типу добре підходять для кухонь острівного типу. Ще однією перевагою цього типу є те, що монтаж можна провести в будь якому місці кухні. Процес не є складним і його можливо зробити самостійно.

Як правило вони працюють по принципу рециркуляції повітря за допомогою зовнішніх фільтрів (алюмінієвих, акрилових, стальних) та внутрішніх, вугільних, які нейтралізують неприємні запахи.

Вбудовані витяжки

Цей тип підходить для тих господинь, які в принципі не бажають бачити витяжку на кухні. Конструкція повністю вмонтовується в шафу чи в стіну, користувач бачить тільки панель керування.

Ціна таких витяжок буде дорожчою, монтаж робиться тільки кваліфікованим персоналом. За яким принципом обирається витяжка кухонна вбудована https://nortberg.com.ua/vityazhki-vbudovani.html і на що першим чином потрібно звертати увагу?

Часто клієнти замовляють вбудовані витяжки наявність яких у виключеному стані на кухні просто не помітно. Пристрій можна помітити тільки тоді, коли він переходить у робочий стан. Вбудована витяжка ідеально підійде до будь якого інтер’єру. Вони довговічні, зручні і прості у використанні.

Настінні витяжки

Пристрої даного типу кріпляться на стіні. В залежності від свого вигляду вони поділяються на:

Т-образні моделі – по зовнішньому вигляду нагадують літеру «Т», можуть бути виконані з різних матеріалів: хрому, нержавіючої сталі, скла, тощо. Як правило має два двигуни, що робить роботу пристрою безшумною.

Кутові – витяжки, що кріпляться в кутку, органічно вписуючись в інтер’єр. Вони легкі у користуванні і експлуатації.

Похилі – зручні для економії навколишнього простору. Дозволяють вільно підходити до плити.

Таку витяжку можна обирати не залежно від формату меблів у кухні.

Важливе освітлення

Мало хто при виборі витяжки звертає увагу на освітлення мотивуючи це тим, що кухонна кімната і так достатньо освітлена. Це помилка, адже гарне освітлення над робочею поверхнею не є другорядною справою.

Недорогі витяжки як правило комплектують тільки одним світловим приладом. Комплектація у дорогих коливається від трьох до п’яти. Багато пристроїв мають індикатори руху, освітлення стає яскравішим при наближенні до плити.

Для оснащення вибирають різні лампи галогенові, люмінесцентні, світлодіодні або лампи розжарювання. Щодо останніх, то вони використовують багато світла, є недовговічними, і дають менше світла ніж попередніх три.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#кухня #витяжка
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,65
39,73
EUR
42,62
42,80
PLN
9,82
9,87
Оголошення
live comments feed...