• Головна
  • Замість наметів - комфотні “лісові особняки”. У Сколівських Бескидах розвиватимуть глемпінг-туризм
15:08, 1 лютого 2021 р.
Надійне джерело

Замість наметів - комфотні “лісові особняки”. У Сколівських Бескидах розвиватимуть глемпінг-туризм

На Львівщині розвиватимуть глемпінг-туризм у Сколівських Бескидах.

У Національному природному парку “Сколівські Бескиди” збираються розвивати глемпінговий туризм. Про це зазначається на Facebook-сторінці парку.

Як зазначається, парк “Сколівські Бескиди” виступає партнером у реалізації проєкту “Глемпінги - створення ексклюзивного туристичного продукту в природоохоронних територіях”, який переміг у конкурсі програми підтримки секторіальної політики "Розвиток туризму", що проводився Міністерством розвитку громад та територій України. Його реалізують за рахунок коштів державного бюджету, отриманих від ЄС.

У Сколівських Бескидах розвиватимуть глемпінг-туризм, Фото: Facebook/парк "Сколівські Бескиди"

У Сколівських Бескидах розвиватимуть глемпінг-туризм, Фото: Facebook/парк "Сколівські Бескиди"

Впровадження проєкту з глемпінг-туризму на території парку “Сколівські Бескиди” 29 січня обговорили під час робочої зустрічі у Львівському обласному управлінні лісового та мисливського господарства. Зокрема, було напрацьовано перші кроки необхідні для реалізації проєкту та розглянуто декілька локацій, які відповідають вимогам для встановлення глемпінгів. Після натурних обстежень проєктною організацією буде визначено найоптимальнішу локацію для облаштування глемпінгу та розміщення туристів. Окрім цього, також обговорили можливі джерела співфінансування проєкту з обласного та місцевого бюджетів.

Довідково. Глемпінговий туризм - це відносно новий формат відпочинку, орієнтований на тих, хто хоче побути поближче до природи, але з комфортом рівня готелю. Глемпи - легкі комфортабельні будиночки або шатра. Від ночівлі в наметі гемлінг відрізняє комфорт: м’які повноцінні ліжка, облаштовані ванні кімнати та туалети, навіть кондиціонер та кухня, не кажучи вже про набір зручних меблів для відпочинку. А ще глемпінг не має робити шкоди природі - це головна особливість. Саме тому глемпи - це шатра або сфери, що легко монтуються та для зведення яких не потрібно робити капітальні втручання в навколишнє середовище.

Читайте також: Львівські хірурги дістали з апендикса 6-річного хлопчика кулю для пневматичної гвинтівки, - ФОТО

Фото на головній: Facebook/"Сколівські Бескиди"

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Львівщина #туризм #Сколівські Бескиди
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,83
39,88
EUR
42,79
42,84
PLN
9,86
9,88
Оголошення
live comments feed...