• Головна
  • Що таке таунхаус: в чому відмінність від будинку, пентхауса або дуплекса?
Новини компаній
15:00, 27 січня 2021 р.

Що таке таунхаус: в чому відмінність від будинку, пентхауса або дуплекса?

Новини компаній

Оскільки таунхауси у Львові з’явилися не так давно, мало хто знає, що ж насправді ховається під загадковою англомовною назвою.

Дослівно “таунхаус” перекладається як “дім у місті” або ж “міський будинок”. То чим же звичайний міський будинок відрізняється від пентхауса чи дуплекса?

Що являє собою таунхаус у Львові?

Таунхаус — автономний малоквартирний будинок у невеликому котеджному містечку, який має окрему прибудинкову ділянку для кожної квартири, але спільний дах і одну чи дві стіни.

Зазвичай таунхауси у Львові мають свої виразні особливості, за якими їх можна відрізнити від інших заміських варіантів помешкання:

  • Кілька квартир з окремими входами;
  • Спільні бокові стіни в сусідніх квартирах;
  • Спарений дах відразу для всього житлового комплексу;
  • Окрема прибудинкова ділянка для кожної квартири.

Стандартний таунхаус у місті Лева об’єднує не більше 10 житлових об’єктів, виконаних у єдиному архітектурному стилі з однаковими інженерними комунікаціями.

Виходить, що за ціною й житловою площею таунхаус — проміжна ланка між квартирою й приватним будинком.

Таунхауси у Львові

Таунхауси у Львові

Чим таунхаус відрізняється від класичного будинку?

Приватний будинок, або котедж — зазвичай варіант заміського проживання, який, на відміну від таунхауса, не має спарених з сусідами стін чи даху.

Повноцінним будинком володіє одна сім’я, яка самостійно приймає рішення стосовно його ремонту чи модернізації. Таунхауси у Львові навпаки передбачають дотримання єдиного архітектурного стилю.

Чим таунхаус відрізняється від пентхауса?

Таунхауси у Львові — окремі модульні квартири (інколи 2-3 поверхові), які мають окремий вхід, прибудинкову ділянку й місце для автомобіля.

Пентхаус — житло преміум-класу, розташоване на останніх поверхах багатоповерхових будинків. Загальна площа такого житлового об’єкта зазвичай коливається в межах 300-900 м².

Розкішний пентхаус оснащують великими панорамними вікнами, а також окремим входом з власним ліфтом. Що також важливо, елітні пентхауси зазвичай розташовані в центральній частині міста, тоді як таунхауси — варіант заміського проживання.

Чим таунхаус відрізняється від дуплекса?

Твінхаус, або дуплекс — варіант помешкання у Львові, який об’єднує тільки 2 житлових об’єкти (модулі) з ідентичним дзеркальним плануванням.

Така нерухомість має великий попит серед великих родин і близьких друзів. Наприклад, в одній частині дуплексу можуть проживати батьки й діти, а в іншій — бабусі й дідусі. Таким чином родина не живе у різних кінцях великого міста, але кожен член сім’ї має право на свій особистий простір.

Чи варто купувати таунхаус у Львові?

Таунхауси, як і будь-які інші варіанти житла у Львові, мають як помітні переваги, так і недоліки. До переваг варто віднести:

  • Високий рівень власної безпеки;
  • Доступну ціну на місцевому ринку;
  • Вигідне географічне розташування;
  • Наявність власної прибудинкової ділянки;
  • Окреме паркомісце чи повноцінний гараж;
  • Вільне планування, яке дає змогу обрати цікавий дизайн.

До негативних особливостей таунхаусів у Львові можна віднести, хіба що потребу узгоджувати зовнішні ремонтні роботи з сусідами. Ну і звичайно, більші комунальні платежі, ніж у квартирі, й затори в найбільш завантажені робочі години.

Та попри це все, таунхауси у Львові — найкращий варіант заміського проживання для великої та дружньої родини!

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,81
39,85
EUR
42,82
42,86
PLN
9,85
9,87
Оголошення
live comments feed...