09:38, 6 квітня 2013 р.

Львів'яни щодня вживають ГМО?

Кожного дня ми купляємо у крамницях чи супермаркетах ті, чи інші продукти. Але доволі часто львівяни і не здогадуються, що у їхньому раціоні генетично –модифіковані продукти. Про те, що споживачі мають право вибору, знають всі. Але насправді?

Розрізнити продукти, які містять ГМО або вибирати товари з маркуванням "Екологічно перевірено» дуже складно. Про це пише himprom.ua

Однак Державна епідеміологічна служба в Львівській області оприлюднила список продуктів, у складі яких найчастіше знаходять ГМО продуктам, які протягом останніх п'яти років виявлялися найбільш генетично модифікованими, і до складу яких, врешті-решт, входять соя і кукурудза.

«До таких продуктів належать - ковбасні вироби, пельмені, соєве молоко, цукерки, шоколад, торти.» - наголошує головний спеціаліст управління Державної епідеміологічної служби в Львівській області Мирослав Гушул.

За його словами, всього в Україні налічується близько 37 лабораторій певного профілю, які можуть проводити подібні дослідження. З них, зокрема, 15 лабораторій знаходяться у відомстві Укрметстандарті.

«Наша лабораторія Львівського обласного центру торік проводила дослідження на вміст у продуктах генетично модифікованих організмів. Всього було проаналізовано 250 зразків продуктів харчування, з них якісним методом було виявлено наявність ГМО у 2,7% проб. В основному, це хлібобулочні вироби », - розповів фахівець.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
41,44
41,49
EUR
45,43
45,48
PLN
10,57
10,60
Оголошення
live comments feed...