• Головна
  • У Львові відреставрували фасадні сходи та скульптури стародавнього костелу, - ФОТО
22:03, 25 грудня 2020 р.
Надійне джерело

У Львові відреставрували фасадні сходи та скульптури стародавнього костелу, - ФОТО

24 грудня відреставрували фасадні сходи барокового костелу св. Антонія. Реставраційні роботи проходили у два етапи. 

За даними пресслужби храму, роботи по відновленню розпочали ще у жовтні 2019 року. Однак через пандемію роботи час від часу зупинялися. Відновлення фасадних сходів складалося з двох етапів завдяки фінансовій підтримці національного інституту польської культурної спадщини за кордоном „POLONIKA”. 

Спершу були демонтовані уся кам’яні елементи: сходи, балюстрада і фігура Матері Божої, та відвезені до відповідної майстерні. Там вони були очищені від моху і лишайників, після чого розпочалася їх безпосередня реставрація. Праця була дуже клопіткою, адже вимагала неабиякої пильності, майстерності та відповідних вмінь.

Пізніше мало місце відновлення сходової конструкції, яке тривало близько шести місяців. Працівники доклали чимало зусиль, щоб правильно встановити всі кам’яні елементи і не пошкодити жодного з них.

Разом зі сходами відреставровано також фігуру Матері Божої Непорочного Зачаття, що знаходиться на їхній терасі, виконану в стилі рококо у 18 ст. скульптором і архітектором Фабіаном Фесінгером.

Фасадні сходи з двостороннім входом і терасою внизу були побудовані кілька століть тому. Їх перша реновація разом із балюстрадами, фігурою Богородиці та ангелами, які Її адорують, мала місце у 1901 р. Пізніше сходи та балюстрада були частково відновлені у 70-их роках 20 ст., і від цього часу жодних робіт з їх реставрації не проводилось.

Відреставровані сходи францисканського костелу св. Антонія у Львові, Фото - antoni.lviv.ua

Відреставровані сходи францисканського костелу св. Антонія у Львові, Фото - antoni.lviv.ua

Читайте також: Новий рік у Львові 2021: добірка подарунків на суму до 150 гривень, - ФОТО

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Фасадні сходи #бароковий костел св. Антонія у Львові #реставрація сходів #реставрація скульптур у Львові #новини Львів #новини Львова
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
40,00
40,15
EUR
43,02
43,12
PLN
9,89
9,92
Оголошення
live comments feed...