• Головна
  • Роботи трьох митців зі Львова потрапили у номінацію на премію М17 Sculpture Prize, - ФОТО
21:23, 24 грудня 2020 р.
Надійне джерело

Роботи трьох митців зі Львова потрапили у номінацію на премію М17 Sculpture Prize, - ФОТО

17 грудня у Києві, в Центрі сучасного мистецтва M17 відкрили виставку робіт молодих українських художників, які є номінантами на премію М17 Sculpture Prize. У переліку номінантів є троє митців зі Львова.

Як розповіла 032.ua предcтавниця Центру Поліна Геращенко, львів'ян відібрало з-понад 200 учасників міжнародне журі. За результатами виставки також оберуть переможця, який отримає головний приз у розмірі 250 000 гривень. Ім'я митця буде відоме у лютому 2021 року.

До цього моменту усі охочі зможуть подивитися на роботи в рамках М17 Sculpture Prize. Це перша в Україні професійна премія в галузі тривимірного мистецтва, започаткована ЦСМ М17 разом із Adamovskiy Foundation. Експозиція включає в себе 12 робіт, об'єднаних темою Roots and Pollen ("Коріння та пилок").

"Ще на етапі подачі заявок митці мали порозмірковувати, чим у сучасному світі для суспільства і для них особисто є поняття "коріння". Де воно, коріння, у глобалізованому світі. Чи довговічне невкорінене. І де заховані точки опори, на які орієнтоване те мистецтво, що живе у часі, та його переживає", - зауважила Поліна Геращенко.

На виставці представлені роботи із використанням різноманітних стилів, технік та матеріалів. Є скульптури, світлові та медіаінсталяції, твори з кортену і кераміки, з використанням живого моху і не тільки. Наприклад, проєкт львів'янки Василини Буряник "Сльози, що твердіють, та кров, яка не згортається" є квінтесенцією особистих переживань щодо військової ситуації в Україні: процеси в акваріумах ілюструють стан мовчазного відчаю, а також невпинність руху та продовження усіх життєвих циклів.

Творча група Журунова Маргарита і Локатир Богдан зі Львова презентували проєкт "Не/втручання, або Об’єкт з натури" - це інтерпретація вражень від побаченого урвища над крейдяним кар'єром у Могриці (село на Сумщині). Мистецька інсталяція має на меті спонукати людей відвідати цікаву та маловідому місцину в Україні.

Журунова Маргарита і Локатир Богдан біля свого проєкту, Фото надали у ЦСМ М17

Журунова Маргарита і Локатир Богдан біля свого проєкту, Фото надали у ЦСМ М17

Читайте також: Львів як частина Першої Галактичної імперії: добірка фото від креативного містянина

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#новини Львова #львівські новини #мистецтво #скульптура #виставка #М17 #інсталяція
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
40,00
40,15
EUR
43,00
43,08
PLN
9,89
9,92
Оголошення
live comments feed...