• Головна
  • Москаленко розповів, чи збережуть історичну аптеку на Київській у Львові
14:02, 22 грудня 2020 р.
Надійне джерело

Москаленко розповів, чи збережуть історичну аптеку на Київській у Львові

22 грудня заступник міського голови Львова з питань розвитку Андрій Москаленко розповів, чи збережуть історичну аптеку на вулиці Київській.

Як передає 032.ua, за словами посадовця, згадана аптека є комунальною власністю міста. Вона діє у приміщенні на Київській із 1913 року та залишається однією з небагатьох у Львові, де виробляються ліки.

Аптека на Київській

"Згідно з новим ЗУ «Про оренду державного та комунального майна», змінено процедуру продовження, а відтак - визначення вартості оренди. У цього орендаря завершилась оренда. І згідно зі законом, міська рада була зобов’язана оголосити аукціон через Прозоро щодо визначення орендаря та нової вартості оренди. У результаті, вартість оренди зросла з 6 тис. грн до 31 тис. грн", - пояснив Москаленко.

Заступник міського голови Львова зауважив, що така сума оренди може бути не під силу орендарям історичних аптек і може поставити під загрозу їхнє подальше функціонування, зокрема і цієї. Наразі у мерії шукають оптимальне рішеня, щоб зберегти аптеку та не порушувати новий закон.

Станом на нині, аптека продовжує працювати. В управліннях комунальної власності та охорони історичного середовища Львова наголосили, що історичну аптеку потрібно зберегти.

Читайте також: Як у Львові відзначатимуть Різдво та Новий рік: повна програма святкувань

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#новини Львова #львівські новини #історична аптека #аптека на Київській #Москаленко
0,0
Оцініть першим
Авторизируйтесь, чтобы оценить
Авторизируйтесь, чтобы оценить

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
40,00
40,15
EUR
43,02
43,12
PLN
9,89
9,92
Оголошення
live comments feed...