• Головна
  • Від коронавірусу помер легендарний тренер львівської футбольної команди "Карпати"
14:09, 17 грудня 2020 р.
Надійне джерело

Від коронавірусу помер легендарний тренер львівської футбольної команди "Карпати"

У середу, 16 грудня, на 82-му році помер відомий наставник ФК "Карпат" Валентин Ходукін. Його життя обірвалося через хворобу. 

Як повідомив на своїй сторінці у фейсбук спортивний журналіст Юрій Назаркевич, останні місяці Валентин Ходуків боровся з тяжким перебігом COVID-19, однак його серце не витримало.  

Помер екстренер ФК "Карпати" Валентин Ходукін

Довідково. Валентин Ходуків народився 17 серпня 1939 року у Харкові в сім’ї футболіста Михайла Ходукіна. У 8-річному віці Валентин разом із батьками та братом Віктором переїхав до Львова, який став для нього рідним. «Чи відчуваю себе львів’янином? У мене тут все: друзі, учні, моє життя», – казав Валентин Михайлович.

Свій футбольний шлях Ходукін розпочав у дрогобицькому «Нафтовику». Далі був львівський «Сільмаш», на основі якого якраз створювали «Карпати». Проте у складі нової команди Валентин так і не зіграв і у 1963-му перебрався в тернопільський «Авангард». Незабаром він отримав травму і попрощався з професійним футболом.

Набагато краще Валентин Михайлович проявив себе у науковій та тренерській діяльності. Загалом Ходукін відпрацював 33 роки в Інституті фізкультури, а на початку 90-их стартувала його тренерська кар’єра. Спершу він успішно тренував стрийську «Скалу» разом із Михайлом Вільховим, а потім увійшов до комплексно-наукової групи «Карпат», які тоді очолював Мирон Маркевич. Згодом Ходукін ще двічі повертався у «зелено-білий» клуб на початку нового тисячоліття: у 2002-му та 2004-му роках, коли виконував обов’язки головного тренера. Крім того, Валентин Михайлович очолював криворізький «Кривбас» та протягом 12 років працював у Азербайджані.

Читайте також: Андрій Садовий вдруге оримав позитивний тест на коронавірус: коли відбудеться сесія ЛМР

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#помер Валентин Ходукін #помер екстренер ФК "Карпати" #від коронавірусу помер Валентин Ходукін #новини Львів #новини Львова
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,88
39,95
EUR
42,88
42,93
PLN
9,87
9,90
Оголошення
live comments feed...